Dívky z výchovného ústavu se vyučily. Jsou vzorem dalším

P1108764Pětice dívek z výchovného ústavu ve Velkém Meziříčí zdárně absolvovala střední školu a získala výuční listy. Slavnostně je převzaly z rukou starosty města Alexandrose Kaminarase, který úspěšným žákyním popřál hodně štěstí v dalším životě.

Dívky se vyučily v oborech práce ve stravování a provozní služby na střední škole, která je součástí výchovného ústavu. „Ne všem se podaří této mety dosáhnout. Můžete být na svůj úspěch pyšné a být i vzorem pro další děvčata v ústavu,“ ocenil dívky starosta a vybídl je: „Vracejte se za nimi a inspirujte je.“

„Opravdu to není samozřejmost,“ připojila se ředitelka výchovného ústavu Martina Hladíková a dodala: „Cesta to bývá trnitá pro děvčata i pedagogy, ale podařilo se. Díky za týmovou spolupráci patří všem.“

Výchovný ústav ve Velkém Meziříčí funguje od roku 1933, tehdy jako Masarykův okresní dětský domov. Dnes má kapacitu 42 dívek ve věku 15–18 let, kterým poskytuje mimoškolní výchovu i vzdělání.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.