Řekni ne drogám, vyzývali cyklisté děti

0 titi_DSC_0903Na atletickém stadionu za základními školami se žáci 6. a 7. tříd účastnili naučného programu Cyklo-běh, který organizuje občanské hnutí Řekni ne drogám – Řekni ano životu. Hlavním cílem je upozornit na drogovou negramotnost u dětí a mládeže a zvýšení protidrogové osvěty v naší zemi.

Děti si poslechly úvodní slova od organizátorů akce, představitelů města, senátora Josefa Klementa i ředitelů škol. Následovalo symbolické oběhnutí oválu, po kterém se cyklo-běžci vydali na cestu do dalšího města. Žáci se však dočkali ještě přednášky, při které padla spousta zvídavých dotazů.

Cyklo-běh

Slavnostní zahájení 19. ročníku Cyklo-běhu proběhlo 12. června 2023 v Českém Těšíně. Zakončen bude v Praze 23. června 2023. Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne proti zneužívání drog, který připadá na 26. června.

I letos vede trasa dvanáctidenního Cyklo-běhu přes 41 měst Čech a Moravy, avšak měří o 100 kilometrů více než loni, tedy přibližně 1 300 kilometrů.

V průběhu maratonu navštěvuje tým města a mluví s lidmi o problematice drog a jejím řešení. Zároveň prezentuje efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově a alkoholově závislé, fungující bez použití náhražkových drog.

Odhaduje se, že je v naší zemi přibližně 200 tisíc náctiletých ve věku od 15 do 19 let, kteří se již do kontaktu s ilegální drogou dostali. Vzhledem k celkovému počtu dospívajících, měl pravděpodobně zkušenost s nelegální drogou každý třetí teenager.

Veškeré brožurky a podrobnější informace o hnutí naleznete na webu rekninedrogam.cz.

Nad akcí převzal záštitu Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu ČR.

Tina Kárníková

prohlášení 2023_6_16_9_27_18_18668

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.