V Jívoví se uskuteční již XI. ročník rybářských závodů

carp-3291340V sobotu 8. července 2023 se v obci Jívoví budou opět konat tradiční rybářské závody na rybníku Zvonďáku. A letos si zde členové Petrova cechu dají dostaveníčko už pojedenácté!

Akce začíná prezencí od pěti hodin ráno. V 6:00 bude znamením zvonce zahájeno chytání, konec lovu je stanoven na pravé poledne. Zúčastnit se může kdokoliv, dospělí i děti. Rybářský lístek ani povolenka nejsou zapotřebí. Startovné činí 200 korun, děti platí polovic. Chytá se na jeden prut, udice smí mít krmítko a může nést maximálně dva návazce. Vnadění v rozumné míře je během celého rána i dopoledne povoleno. Soutěžící použijí nástrahy na kaprovité ryby, a to rostlinného či živočišného původu.

Způsoby lovu: natěžko, na položenou, plavaná, na mlaskačku, feeder apod.

Obsádka rybníka: kapři, líni, amuři, candáti, okouni aj.

Hodnotí se pouze ryby o délce nad 20 centimetrů.

Soutěžní kategorie:
1) celkový součet centimetrů ulovených ryb
2) nejdelší ryba

Zájemci o účast se ovšem musejí přihlásit předem, a sice co možná nejdříve, na telefonní číslo 776 590 621. Počet míst je omezen – kapacita břehů totiž dovoluje zaregistrovat maximálně 55 soutěžících osob.

Pořadatelé připraví dostatek lavic k posezení nad pestrým občerstvením, které bude jak k jídlu, tak i k pití. Samozřejmostí bývá například gulášek či gulášová (event. dršťková) polévka, uzeniny, pivo, káva a také něco do štamprlátek.

Nejlepší rybolovci obdrží na závěr putovní pohár, dále o něco menší osobní poháry, medaile, diplomy a věcné ceny.

Diváci a doprovod mají vstup do areálu zdarma. Širokou veřejnost srdečně zvou organizátoři a pořadatelé.

Patrony závodů jsou keramický vodník Jívovák a dřevěná erotická rusalka Zvonděna.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.