Děje se v knihovně. Tentokrát na téma spolupráce

IMG 4113_-_kopieSPOLUPRÁCE je slovo, které často vnímáme trochu negativně. Jako něco, do čeho jsme nuceni, co příliš zavání právě jeho druhou polovicí, tedy prací, a ještě k tomu nesamostatnou. My ale spolupracujeme prostě rádi! A přestože zde jmenovitě nezmíníme konkrétní partnery, všímaví čtenáři a náznakem zmíněné organizace určitě vědí své.

Na prvním snímku vidíte slet čarodějnic, které z knihovnického doupěte v patřičný den zavítaly na Fajtův kopec. Tradičně se totiž společně s ostatními organizátory, a že jich je pěkná řádka, staráme o hladký průběh Pálení čarodějnic. Tentokráte jsme si připravili pro děti (a jejich rodiče) hned dvě několikahodinové hry. S druhou fotografií se vracíme k nedávnému Času na čtení. To nepoletovaly ježibaby, ale naopak malí i velcí milovníci příběhů, a to hned mezi pěti stanovišti rozesetými po Velkém Meziříčí.

IMG 4080_-_kopieBohužel není místo pro záběr ze třetí velké akce posledních týdnů: krajského kola recitační soutěže dětí ZŠ a PŠ nazvané Já, básnička. Když už jsme ale u škol, musíme zmínit, že také letos se přes náš výstavní sál převalila pozitivní vlna studentských i žákovských výtvorů provázená příjemnými vernisážemi. Od ledna do konce školního roku jsme také pozvali školkáčky a školáčky 49x na besedu, 11x na divadlo a 10x na program v zahradě nebo v centru města. Moc si všech, kteří s námi do toho jdou, vážíme a za přízeň jim děkujeme. Věříme, že naše SPOLUPRÁCE nepoleví ani v provizorních podmínkách, do kterých se zanedlouho nastěhujeme, protože knihovnu čeká rekonstrukce, na jejímž zdárném průběhu rovněž intenzivně spolupracujeme, ale to už je jiný příběh.

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.