Krásný dárek pro šéfa

hokej copy_copy_copy_copy_copy_copyOkresní derby mezi Velkým Meziříčím a Žďárem nad Sázavou má jasného vítěze! Velkomeziříčští hokejisté po celé utkání diktovali tempo hry, nepustili favorizovaný Žďár do souvislejšího tlaku a po zásluze berou všechny tři body! Po dvou brankách vstřelili Jiří Doležal a Tobiáš Handl, jednou se trefili Miroslav Juda a Max Kotrba.

Úvod utkání se nesl ve slavnostním duchu. Jednatel Horáckého hokejového klubu Jaroslav Juda v tomto týdnu oslavil významné životní jubileum, ke kterému dostal vedle věcných darů i krásné tříbodové vítězství nad okresním rivalem.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a od úvodních minut jsme si vytvářeli slibné příležitosti. Ve čtvrté minutě měl obrovskou šanci Tobiáš Handl, netrefil ale odkrytou branku. V 9. minutě dostali žďárští příležitost zahrát si přesilovou hru. Byli to ale paradoxně domácí, kteří v oslabení skórovali. Meziříčští si v oslabení vytvořili několik šancí, ujalo se ale až nahození Milana Strnada, které mezi Slámovy betony usměrnil Miroslav Juda - 1:0. Hosté srovnali v 16. minutě, když brankáře Judu podrazil jeden z hostujících hráčů a do odkryté klece skóroval Wasserbauer - 1:1.
Druhá třetina byla tou nejpovedenější. Hned při prvním střídání se před Slámu dostal Jiří Doležal a nadvakrát skóroval - 2:1. Ve 34. minutě se přes obránce Žďáru uvolnil Tobiáš Handl a prostřelil lapačku hostujícího brankáře - 3:1. O dvě minuty později si Handl akci zopakoval, tentokrát se uvolnil po pravé straně a zakončoval na vyrážečku - 4:1. V závěru třetiny jsme nevyužili přesilovou hru, přesto jsme odcházeli do kabin s komfortním náskokem.

Cíl pro třetí třetinu byl jasný – udržet pohodlné vedení a získat důležité tři body. Žďárští sice ve 47. minutě brankou Duška snížili, to však bylo z jejich strany vše. V 51. minutě vrátil modrobílým tříbrankové vedení pohotovou střelou z brankoviště Max Kotrba - 5:2. V 57. minutě potom dal výsledku finální podobu Jiří Doležal po pěkné přihrávce Milana Strnada - 6:2.

Důležité tři body tak zůstávají ve Velkém Meziříčí! V pátek v 18:00 nás čeká další domácí zápas, tentokrát proti Kopřivnici.

-HHK VM-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.