Obrat v Kopřivnici přinesl tři body

P1840185Velkomeziříčští hokejisté dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání a z kopřivnického stadionu, kde více než dva roky nebodovali, vezou tříbodové vítězství!


Utkání se pro velkomeziříčské nevyvíjelo dobře, domácí šli ve druhé minutě do vedení a v dalším průběhu měli navrch. Kopřivnice tlačila i díky dvojnásobné přesilovce, kterou ale meziříčští ubránili. Na 2:0 domácí zvýšili ve 12. minutě po naší chybné rozehrávce.

Druhá třetina už ale patřila týmu v modrých dresech. Velkomeziříčští hned v úvodu využili dvě přesilové hry a byli zpět ve hře. První branku Velkého Meziříčí vstřelil David Dolníček, který v předbrankovém prostoru nadvakrát překonal domácího gólmana - 2:1. O dvě minuty později nabil Marcel Juráň na pravý kruh Davidu Křenkovi a ten přesnou ranou vyrovnal - 2:2. Ve 28. minutě domácí brankář Žurek odmítl obrat, když vychytal nařízené trestné střílení Davida Křenka. V dalším průběhu druhé části se šance střídaly na obou stranách, více gólovek ale měli modrobílí.

V úvodu třetí části se nám již podařilo otočit skóre na naši stranu. Max Kotrba se nejlépe zorientoval před brankou soupeře a z otočky prostřelil Žurka - 2:3. Domácí se vrhli do útoku a po čtyřech minutách po závaru v našem pásmu skóroval skrytou střelou od levého mantinelu David Pastor - 3:3. Velkomeziříčští ale pokračovali v útočné hře a několikrát se dostali do brejku, bohužel bez úspěchu. Až v 54. minutě se dostal do přečíslení Milan Strnad s Petrem Slabým, první jmenovaný to vzal na sebe a střelou o tyčku poslal VelMez do vedení - 3:4. Domácí měli v závěru velkou příležitost na srovnání. Po sporném vyloučení Petra Slabého hrála Kopřivnice minutovou přesilovku šesti proti čtyřem. Velkomeziříčští si ale i s touto nepříjemností poradili a z neoblíbeného stadionu vezou důležité body.

Hodnocení utkání trenérem Lukášem Novákem: Začátek zápasu nám klasicky nevyšel a soupeř potrestal naše dvě chyby. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a kluci rychle srovnali v přesilovkách. Což bylo důležitý. Spoustu dalších velkých šancí jsme neproměnili, ve druhé třetině jsme byli jasně lepší. Kluci si věřili, zápas odmakali a výsledek zaslouženě překlopili na naši stranu. Urvali jsme důležité vítězství, kterého si moc ceníme. Potrénujeme poctivě a jedeme pokorně do Vyškova.

Další utkání hrajeme ve středu 15.11. v 18:00 ve Vyškově.

HC ISMM Kopřivnice – HHK Velké Meziříčí 3:4 (2:0, 0:2, 1:2). Branky: 2. Hrůzek (Brodek, Sluštík), 12. Velecký (Pargač, Urban), 47. Pastor (Hlaváč, Brodek) – 22. Dolníček (Trnka, Křenek), 24. Křenek (Juráň, Dolníček), 42. Kotrba (Švejda P., Vlašín P.), 54. Strnad (Slabý, Handl). Vyloučení 3:5, využití 0:2, v oslabení 0:0, střely na branku 37:31, diváci 617, Rozhodčí: Šutara - Smetková, Frais.

HHK: Cinka (Juda J.) - Dolníček, Trnka, Slabý, Ambrož, Kochánek, Vlašín P., Svoboda - Handl, Křenek, Juráň - Strnad, Juda M., Doležal - Švejda, Burian V., Kotrba - Kuba, Šantora, Vedral.
-hhk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.