Ze skvěle rozehraného zápasu jen bod

P1840173V prvním domácím utkání přivítal Horácký hokejový klub na svém zrekonstruovaném zimním stadionu tým Kopřivnice. Domácí vstoupili do zápasu skvěle a na začátku druhé třetiny už vedli 2:0. Po polovině utkání Kopřivnice snížila, ale domácí si vzali dvoubrankový náskok hned zpátky. Ve třetí třetině ovšem Kopřivnice srovnala, ale vzápětí Juráň vrátil domácím vedení. Ovšem šest minut před koncem bylo opět vyrovnáno. Šlo se do prodloužení, která bohužel pro domácí trvalo pouhé dvě minuty.

Další domácí utkání sehrají velkomeziříčští hokejisté už ve středu 4. října od 18 hodin, kdy přijede Hokej Vyškov.

HHK Velké Meziříčí - HC ISMM Kopřivnice 4:5 po prodloužení (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Slabý (Strnad, Juda M.), 25. Křenek, 33. Doležal (Strnad, Slabý), 49. Juráň (Křenek). - 33. Bartošák (Suchý, Krzak), 46. Mach M. (Spurný, Mach J.), 48. Mach (Velecký, Sluštík), 54 Indrst (Mach J.), 62. Velecký (Hlaváč, Suchý). Vyloučení: 11:6, využití 1:3, v oslabení 1:0, střely na branku 36:40, diváci 577. Rozhodčí: Schenel - Smetková, Viskot.

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ
Juda J. (Chaloupek) - Chvátal, Dudycha, Vlašín P., Trnka, Slabý, Ambrož, Kabelka, Kochánek - Strnad, Šantora, Juráň, Doležal, Juda M., Dolníček, Hrnčíř, Střecha F., Křenek.

HC ISMM KOPŘIVNICE
Baldik (Kubáň) - Petrek, Spurný, Marek, Bartošák, Hlaváč, Kelnar, Krzak, Zeman, Mach M., Sluštík, Kubík, Indrst, Suchý, Urban, Mach J., Pastor, Velecký, Pindel.

V prvním domácím utkání sezóny 2023/2024 jsme doplatili na zbytečná vyloučení a neudrželi jsme nadějné vedení. Z jedenácti vyloučení nás soupeř třikrát ztrestal, rozhodující branka v prodloužení padla rovněž v našem oslabení.

Hokejisté Velkého Meziříčí se v úvodním domácím zápase sezóny prezentovali aktivní hrou a po zásluze si vypracovali dvoubrankové vedení. Jedinou kaňkou na dnešním slavnostním utkání byla častá vyloučení domácích hráčů, která dokázali kopřivničtí trestat. Rozhodující branku zápasu vstřelil v 62. minutě v přesilové hře hostující kanonýr Michal Velecký. Největší výhrou dnešního dne je i přes prohru fakt, že jsme po půlroce nastoupili v krásném prostředí zrekonstruovaného domácího stadionu, navíc před výbornou diváckou kulisou! Děkujeme za podporu a těšíme se na další zápasy.

Hodnocení utkání trenérem Lukášem Novákem: Ke slavnostnímu zápasu jsme přistoupili maximálně zodpovědně a ve velkém tempu, od začátku jsme diktovali tempo a hráli tak jak jsme si řekli. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, pak jsme si bohužel dali smolný vlastní gól a soupeř srovnal z přesilovky 5 na 3. Přesto jsme měli spoustu šancí a kluci šli jednoznačně za vítězstvím. Pořád nás sráží individuální chyby, ale od tohoto výkonu se chceme odrazit a neustále se zlepšovat. Věřím, že výsledky se dostaví. Gratuluji soupeři k vítězství a divákům děkuji za skvělou kulisu.
My makáme dál!

Program mistrovských zápasů mužů v tomto týdnu:
Středa 4. 10. 2023 HHK Velké Meziříčí – HOKEJ Vyškov, začátek utkání v 18:00 hod. (zimní stadion Velké Meziříčí)
Sobota 7. 10. 2023 HC Slezan Opava – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 17:00 hod. (zimní stadion města Krnova)

2 PLAKÁT_VYŠKOV

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.