Slibný začátek 1. ligy

 DSC9028Prvoligoví volejbalisté začali víc než dobře. A mohlo to být ještě lepší. V úvodních kolech nám los přihrál dva nováčky druhé nejvyšší soutěže. Holubice a Kolín. To je vždy nebezpečné.

Nováčci v každé soutěži speciálně v úvodu srší elánem, chtějí se ukázat a dokázat, že na 1. ligu mají. Speciálně Holubice, které jsme přivítali uplynulý pátek doma ambice určitě mají. Dokázali to vítězstvím v 1.kole českého poháru i opakovanými vítězstvími v 2.lize. Začátek zápasu to dokazoval. Hosté v jejichž středu nastoupilo několik hráčů s extraligovými zkušenostmi na nás doslova vletěli a záhy si vytvořili až pětibodový náskok. My se však zaskočit nenechali a trpělivě jsme dotahovali. Do koncovky jsme šli s mírným vedením, a to jsme již uhájili. V druhém setu jsme dominovali a tím pádem vedli 2:0. Holubice se však nevzdali. V třetím setu vedli od začátku do konce a nejinak tomu bylo ve čtvrtém. Za stavu 3:8 musel odstoupit náš nahrávač Víťa Šimek pro zdravotní potíže a nahradil ho teprve sedmnáctiletý Šimon Veselý. A zhostil se toho více než dobře. Stav jsme postupně korigovali, přesto soupeř vedl 24:21 a měl 3 setboly. Na podání však přišel Ríša Stanislav a najednou jsme měli za stavu 25:24 mečbol. Ten jsme neproměnili a v koncovkové tahanici jsme nakonec prohráli. Následoval pátý set. Stále jsme vedli a pomalu se dostávali do koncovky. Ale ouha! Dvě nevynucené chyby a najednou to bylo 12:13 pro Holubice. Nakonec jeden podařený útok a dva „kill" bloky rozhodly v náš prospěch a vítězství bylo naše. Dva body a, kdybychom dotáhli čtvrtý set, mohlo to být za 3 body.

Druhý den nás čekal v domácí fungl nové sportovní hale další nováček SK Kolín. Jeho tým je složen převážně z mladých hráčů, kteří ještě hrají, nebo donedávna hráli dorostenecké soutěže. První zápas, početná návštěva (určitě více jak 200 diváků) vlévala domácím elán do žil. My však, poučeni z předchozího zápasu, jsme od začátku hráli soustředěně a pevně drželi otěže zápasu ve svých rukou a výsledkem bylo nakonec tříbodové vítězství 3:0. V sestavě opět nastoupil nováček nahrávač Šimon Veselý a byl ještě lepší, jak v předchozím zápase.


VELMEZ – Holubice 3:2 (22,19,-21,-27,13)
Sestava: Šimek, Stanislav, Pospíšil, Pavlovský, Jaša, Huryta, libero Slavík - Kryštof, Veselý, Vanini, Čumpl, Janák, Juda, Smetana.


Kolín – VELMEZ 0:3 (-17,-18,-16)
Sestava: Veselý, Stanislav, Pospíšil, Pavlovský, Smetana, Huryta, libero Slavík – Vanini, Šimek, Janák, Špaček, Vlk, Jirásek
Další kolo se uskuteční hned v pátek 29.9.kdy přivítáme jednoho z favoritů celé soutěže družstvo Slavie Hradec Králové. Začátek v 19:30 v tělocvičně za kostelem.
-pj-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.