HÁZENÁ: Dobrý výkon proti Brnu na výhru nestačil

dorost kopr_m1.liga starší dorost, 2. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – SKKP Handball Brno 27:33 (14:15)
Více jak stovka diváků přišla v sobotní večerní čas podpořit naše dorostence v jejich prvním utkání podzimní části soutěže 2023/2024. A určitě bylo na co se dívat. I když utkání neskončilo pro naše borce vítězstvím, tak určitě předvedli dobrý výkon, od kterého se mohou odrazit pro další utkání.

Vstup do utkání nám vyšel na jedničku. Obrana hned získala míč a v rychlém útoku jsme byli úspěšní a vedli 1:0. S postupně odehranými minutami se samozřejmě obraz hry změnil a do 12. minuty se hrála vyrovnaná partie. V útočné činnosti se dařila spolupráce spojek s pivotem, bohužel to se dařilo i soupeřům, a proto byl stav neustále srovnaný. V čase 11:45 došlo na naší straně k vyloučení, čehož zkušení hosté využili a šli do dvoubrankového vedení. Ovšem k vyloučení došlo i na straně hostí, a i naši hráči přesilovku zvládli a stav byl opět srovnaný (18. minuta 9:9). Pak ale přišla slabší chvilka, kterou brněnští využili a šli do tříbrankového trháku (25. minuta 10:13). Domácí střídačka na situaci reagovala oddechovým časem, po kterém přišla parádní střela, o kterou se postaral dobře hrající Ben Rosa.Závěr poločasu si domácí díky několik obětavým obraným zákrokům, i s přispěním brankáře Tomáše Kučery, pohlídali, a do šaten se šlo za mírného vedení hostů 14:15.

Začátek druhé půle naše hráče nezachytil v úplně dobrém rozpoložení, a tak jsme rychle prohrávali o tři branky. Pak ale přišel nedovolený zákrok na naši pravou spojku a my měli výhodu většího počtu hráčů v poli. Díky tomu jsme se opět dotáhli na nejtěsnější rozdíl (10. minuta 17:18). Pak ale přišly z naší strany nepřipravené střely a dobře hrající spojky hostí se jednoduše prosazovali a vše trestali (14. minuta 18:22). I přes oddechový čas se již naši hráči nebyli schopni přiblížit na nižší brankový rozdíl. Na druhou stranu si hosté rozdíl ve skóre hlídali a ještě navýšili. Od nás pak přišlo několik jednoduchých chyb, které jim práci usnadnili. Důležité bylo, že naši hráči podporováni bouřlivou kulisou utkání nezabalili a bojovali do konce. I když zápas pro ně skončil prohrou 27:33, tak rozhodně výkon, který podali sklidil potlesk přítomných.
Trenérům utkání ukázalo, na které pasáže je třeba se ještě zaměřit. Důležité bylo, že se poprvé brankově prosadili dva mladší dorostenci, a to Filip Hradecký a Ondřej Trifanov.

Ve třetím kole zajíždí družstvo dorostenců do Olomouce, kde se utká proti výběru olomouckého kraje HAOLK, a to v nedělí 1. října.
7m hody 2/2 : 1/1, vyloučení: 2:3

Sestava a branky: Martin Borkovec, Tomáš Kučera – Benjamin Rosa (9/2), Adam Jaša (5), Jakub Uchytil (5), Jaroslav Pavlíček (3), Štěpán Čermák (3), Filip Hradecký (1), Ondřej Trifanov (1), Vítek Smejkal, Štěpán Fiala, Tomáš Jelínek, Matouš Fiala, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, asistenti Filip Svoboda a Jakub Strýček


-jš-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.