Volejbal nezahálí a připravuje se na novou sezónu

IMG 4172Meziříčští volejbalisté se již více jak měsíc připravují na zahájení nové sezóny 2023/24, která již klepe na dveře.

 

 

IMG 4190Začalo to tradičním turnajem v Dřevěnici. Za stálého deště prohráli junioři své čtvrtfinále a skončili nakonec na 7. místě. Kadeti nepostoupili ze skupiny. Tedy zatím nic moc. Následovalo soustředění v Chocni. 28 kluků od 16 do 20 let trénovalo nadoraz od pondělí do pátku. Celkem první 3 dny 10 tréninků, potom se tempo trochu zmírnilo a následovaly další čtyři a vyvrcholením byla tradiční hra „Montezuma" podle historie o dobývání indiánské říše Aztéků. Jinými slovy se jednalo o normální bitku mezi indiány a vojáky kdo s koho. Po dlouhé době konečně vyhrál Montezuma a jeho ochránci. Kdo to zná, tak ví, jak to obvykle probíhá.

Soustředění sebralo dost sil, přesto jsme odjeli bezprostředně hned v sobotu 12. 8. s dvěma družstvy na turnaj do Kojetína. Mladší nestačili, 2 zápasy prohráli a v jednom remizovali (hrálo se na dva hrané sety). Starší nakonec skončili na výborném 3. místě, když prohráli pouze v semifinále s ostravským Blue Volley a o 3. místo porazili špičkový polský tým z Jastrzebie.

IMG 4105Týden trénování v Areálu zdraví a opět další soustředění, tentokrát v Mikulově. Opět dost velké dávky, tréninky 3x denně + posilovna. A opět zakončení turnajem. Zde sice síly nedošly, ale zkušenosti chyběly a zákonitě přišly porážky s Brnem a Blue Volley Ostrava. Další turnaj proběhl v Nymburku a čtvrté místo ze 7 účastníků. „Dorostenecký věk" se nyní počítá moderně ve většině kolektivních sportů stylem under age (tedy do x roků). Ve volejbale jsou to kategorie U22, U20 a U18. Nejmladší kategorie pokračovala ve sbírání zápasových zkušeností, neboť svou extraligu začíná nejdříve. V úterý 29. 8. zajížděla na přátelský zápas do Brna se stejnou kategorií. Hrálo se, dokud se mohlo a po prvním vyhraném setu přišlo dalších pět prohraných, tedy výsledek 1:5. Ale zkušenosti v neúplné sestavě se hodily. To se potvrdilo na dalším turnaj 3. 9. v H. Brodě kde se utkali s krajskými družstvy starších kategorií. Prohráli jsme pouze s Polnou a porazili Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou.

V Mikulově začali s přípravou i prvoligoví muži. Ty čeká hned 16. září první kolo Českého poháru v Drásově, kde se utkají postupně s Letovicemi a domácími. Vítěz tohoto turnaje potom doma přivítá nějaké extraligové družstvo.

IMG 0228O víkendu 16. a 17. 9. začne svou soutěž i družstvo U18 a první turnaj se uskuteční v Praze. Svou soutěž jako první začali žáci (U16), jejichž soutěž se hraje podobně jako všechny mládežnické soutěže také turnajově a hned napoprvé uspěli. Porazili postupně domácí Hrotovice, dále Poličku a odešli poraženi pouze s Havlíčkovým Brodem. Od začátku školního roku trénujeme v našich „domácích" tělocvičnách u kostela a na ulici Bezděkov. Trenérské zajištění je také na úrovni. Petra Judu, Štěpána Žabu doplnil nově Martin Kryštof, který ukončil svou báječnou herní kariéru a s velkým elánem začal trénovat a nahrazuje Ondru Žabu, který povýšil a odešel trénovat profesionální extraligový tým v Ústí nad Labem. Máme se tedy na co těšit!!

-PJ-
Volejbal VM

IMG 4072IMG 4107XUBM1871

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.