V neděli starší dorost otevře brány 1. ligy

1O tom, že v květnové baráži náš starší dorost postoupil do 1. ligy jistě víte. A co se v květnu zdálo jako neuvěřitelné, bude tuto neděli zhmotněno v podobě prvního prvoligového utkání. Náš tým zajíždí na palubovku Jičína, který v loňském ročníku skončil na sedmém místě a ambice má i pro tento rok vysoké.

V týmu staršího dorostu, který postup do 1. ligy vybojoval, došlo samozřejmě ke změně (stejně jako u jiných prvoligových týmů). Šestice hráčů ročníku narození 2004 přešla do družstva mužů. V týmu tak zůstal pouze jeden hráč ročníku narození 2005 a to brankář Tomáš Kučera na kterého tým bude spoléhat jako jistotu v brance. Osu týmu bude tvořit šest hráčů ročníku narození 2006 včetně Robina Koudely, který se po ročním hostování v Zubří vrátil domů, jako jejich nejlepší střelec. A tým věří, že tuto roli obstará i v tomto ročníku. Ben Rosa s Jardou Pavlíčkem budou dirigenti naší hry v útoku. Družstvo se také bude spoléhat na pilíř obrany Kubu Uchytila a také dvojici křídel Štěpána Čermáka a Denise Vika. Dále tvoří tým dva hráči ročníku narození 2007 a to rychlík Marek Sedlák a brankář Martin Borkovec. Z kategorie starších žáků přešlo pět hráčů spojky Adam Krejčí a Filip Hradecký, pivot Matouš Fiala a křídelníci Tomáš Jelínek s Víťou Smejkalem. Pro tyto mladší hráče bude účast v této soutěži velmi těžká, ale po celé léto se příkladně připravovali a pro sebe i tým dělali maximum.

Dále týmu bude vypomáhat naši odchovanci na hostování Adam Jaša, který je kmenově v ml. dorostu Zubří, Štěpán Fiala s Ondrou Trifanovem, kteří jsou kmenově v ml. dorostu Nového Veselí. Dále do týmu budou hostovat z Havlíčkova Brodu, hráči Michal Urbanec a Matěj Brabec.

Trenérem družstva je Ladislav Šidlo, asistenti trenéra jsou Radek Buchta a Filip Svoboda, vedoucím družstva Petr Kácal. Kondiční trenér David Ouda.

Letní příprava hráčům začala již 17. července kondiční přípravou. Hráči absolvovali tréninky minimálně pětkrát týdně, které zahrnovaly výběhy, kolo, herní tréninky a třikrát týdně posilovna.

Další fází pak bylo týdenní soustředění v Dolní Cerekvi. Třífázové tréninky byly zaměřené více na obranné činnosti, útočné kombinace a celkovou souhru týmu. Soustředění proběhlo bez větších problémů a kluci si tak ucelili jakou hrou bychom se chtěli v první lize prezentovat.
První herní prověrkou bylo přátelské utkání proti týmu TJ Sokol Úvaly, který v uplynulé ročníku ztratil prvoligovou příslušnost. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. Na konci jsme neproměnili několik šancí, a tak utkání skončilo naší těsnou prohrou. Hned vzápětí navazovalo další přátelský utkání proti SK Kuřim. Celý zápas byl jasně v naší režii a příležitost dostali hlavně věkově mladší hráči.

V polovině srpna vyrazilo družstvo na třídenní turnaj do slovenské Stupavy, kde se náš tým utkal s domácím Tatran Stupava-Malecky, HC Pezinok, SKP Frýdek-Místek, HK Kopřivnice a ŠKP Bratislava. Na turnaji jsme zkoušeli různé sestavy a herní varianty. Od toho se také odráželi střídavé výsledky. Bohužel se nám nevyhnula během turnaje drobná zranění. Obrana se postupně dobře sehrávala, naopak v útočné části se ukázalo, kde jsou ještě slabiny.

Dalším turnajem byl kvalitně obsazený turnaj v Kopřivnici, kde jsme se utkali s Topolčany, Zlínem a Kopřivnicí. Naše družstvo ani jeden zápas nevyhrálo, ale odehráli jsme potřebná utkání před soutěží. Zde už jsme cíleně hráli to, co bychom chtěli hrát v soutěži, ale upřímně turnaj jak herně, tak výsledkově nevyšel podle představ. Ukázal nám, na čem pracovat a co nás v 1.lize čeká. Hráči se musí adaptovat na vyšší tempo hry a na silově velmi dobře vybavené soupeře. Tím že je družstvo věkově mladší to samozřejmě nebude jednoduché, ale družstvo udělá maximum, aby se v soutěži udrželo a hrálo důstojnou roli.
Nyní probíhá poslední ladění před začátkem soutěže, kterou odstartují hráči v neděli 17. září v 15:00 hodin v Jičíně. První domácí utkání pak v sobotu 24. září v obvyklém večerním čase 19:00 proti KP Brno.

Rozpis domácích utkání:
24. září 2023 19:00 TJ Sokol Velké Meziříčí – SKKP Handball Brno
7. října 2023 19:00 TJ Sokol Velké Meziříčí – SKH Polanka nad Odrou
21. října 2023 19:00 TJ Sokol Velké Meziříčí – Lovci Lovosice
11. listopadu 2023 19:00 TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Nové Veselí
25. listopadu 2023 19:00 TJ Sokol Velké Meziříčí – Pepino SKP Frýdek-Místek

Našim dorostencům přejeme ať se jim v soutěži daří a do všech zápasů půjdou naplno.

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.