Starší i mladší žáci zahájili sezónu 2023/2024

starší a_mladší_přípravka_copyFotbalová sezóna pro mladší i starší žáky FCVM začala již tradičně soustředěním v Koněšíně, které se konalo od 17. do 20. srpna.

Po měsíci a půl se kluci opět potkali a přípravu na sezónu začali rovnou 4 tréninkovými jednotkami denně. Pod trenérským dohledem pana Josefa Vody, Robina Kašpara a Dušana Smejkala bylo letošní soustředění zaměřeno na ovládání těla, sílu, rychlost a samozřejmě práci s míčem. Toto trenérské "trio" střídavě doplňovali trenéři Jan Šimáček a Michal Koudelík. Součástí soustředění byla 2 přátelská utkání proti týmu z Okříšek, kdy si na místním kvalitním travnatém povrchu mohli postupně vyzkoušet vše, co během soustředění trénovali.

Kluci k tréninkům přistupovali velmi zodpovědně. Za chování a celkový přístup patří všem klukům od trenérů velký dík, protože i díky tomu je takové soustředění mnohem efektivnější, zábavnější a všichni na něho rádi vzpomínají. To bylo také na konci soustředění vidět, protože se nikomu nechtělo odjet a nejraději by všichni zůstali.

Mladší i starší žáci v této sezóně budou hrát Krajský přebor (KP). Mladší žáci budou ještě navíc hrát i Okresní přebor (OP).

První kolo KP se hrálo na hřišti FCVB v sobotu 26.srpna, kde starší žáci zvítězili 1:2 a mladší žáci 0:12.

První kolo OP se hrálo v neděli 27. srpna ve Křoví, kde mladší žáci vyhráli 1:13.

Tímto bychom rádi poděkovali všem trenérům, kteří se klukům věnují během soustředění, tréninků, zápasů a turnajů. Dále pak také rodičům za logistickou podporu při zajištění soustředění a také zápasů když je potřeba.

A na závěr – hráčům přejeme hodně dobrých zápasů a radost z fotbalu.

Miloš Fic

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.