Úspěšné první kolo Českého poháru

hazenkarkyTJ Sokol Velké Meziříčí – Slavoj Žirovnice (12:12) 26:25
První kolo Českého poháru žen se odehrálo na palubovce druholigového týmu Žirovnic. Naše družstvo zajíždělo na palubovku mladého celku ve velmi skromné sestavě.


Začátek zápasu byl z naší strany hodně pomalý, zato Žirovnice se ujala hned vedení a už v 10. minutě vedla 2:6. Krok za krokem se naše družstvo začalo dostávat do tempa zápasu. Museli jsme si počkat až do 20. minuty, kdy naše mužstvo dokázalo vyrovnat (20. minuta 9:9). Do konce poločasu se hrála vyrovnaná hra, a tak se do šaten šlo za vyrovnaného stavu 12:12.
Po přestávce velkomeziříčská děvčata začala mnohem lépe a rychle se ujaly vedení (18:14, 37. minuta). Mladé házenkářky ze Žirovnic se ale nechtěly vzdát a začaly skóre dotahovat, a tak to ve 54. minutě bylo jen o jeden gól (24:23). Navzdory našemu úzkému kádru a dvou vyloučení se náš trenér rozhodl udělat změnu v naší hře, a i přes všechny faktory jsme se dostaly do dvoubrankového vedení. Poslední gól domácí daly v poslední vteřině, ale skóre už to nerozhodlo, a tak jsme zvítězily nejtěsnějším rozdílem 26:25.
Slova trenéra: Bylo to hodně stresující utkání, vůbec jsem ale nepochyboval, že bychom ten závěr nezvládli. Myslím, že rozhodly hlavně naše zkušenosti, a tak jsme nedovolili soupeřkám, které bojovaly až do konce „urvat" body. Ještě více jsem ale spokojenější, že dorostenky (Eva Vostálová a Lucie Chlubnová) v jejich prvním utkání za ženy ukázaly jaký mají potenciál. Taky bylo skvělé, že naše pivotka Natálie Puffer zazářila hned se šesti góly a ukázala, jak si umí udělat prostor v soupeřově obraně. Ale i tak nás čeká ještě spoustu práce. Toto bylo teprve druhé utkání, které jsme sehráli v nové sestavě. Již tuto sobotu nás čeká druhé kolo Českého poháru, které odehrajeme u nás na hale proti Bohunicím.
Sestava: Šabacká Jarmila, Večeřová Marcela – Puffer Natalie (6), Pospíšilová Markéta (5), Kuřátková Klára (5/4), Poulová Romana (3), Chlubnová Lucie (3), Vostálová Eva (2), Rosická Bára (2). Trenér Lafon Quentin.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.