Těžká trať prověřila hasiče

P1830662aDruhý ročník hasičské soutěže TFA – Nejtvrdší hasič přežije proběhl v neděli dopoledne na hřišti u hasičské zbrojnice. Výzvu porvat se s těžkou tratí vyslyšelo šestnáct závodníků, kteří soutěžili ve třech kategoriích – muži do 35 let, muži nad 35 let, ženy.


Náročná trať začala taháním dvou hadic b, pak následoval hamerbox a hned na to velmi těžká pasáž – průběh hasičskou zbrojnicí se složenými hadice na rameni. Poté čekalo na závodníky přenášení závaží, bariéra, lešení s taháním břemene. Poslední třetinu trati zabralo motání hadice B, přenáčení žebříků a na závěr tahání figuríny.
Jako první se na trať vydali muži do 35 let. Tady se nejvíc dařilo Josefu Veselému, který do Velkého Meziříčí přijel z Násedlovic (kousek od Kyjova). Druhé místo vybojoval Ivo Březka z Pavlínova a bronz si do Rokytnice nad Rokytnou odvezl Lukáš Cakl.
Kategorii mužů nad 35 let ovládl Jiří Tkaný z Babic na Třebíčsku, který zaběhl nejrychlejší čas celého dne, a to napříč všemi kategoriemi. Druhé místo vybojoval Petr Cihlář z Bojiště na Havlíčkobrodsku. Třetí místo pak obsadil Rostislav Budař z Třeště.
Na konec pak šlo to nejlepší na pohled, tedy kategorie žen. Pro zlato si doběhla Nikola Cempírková ze Svratky, druhé místo vybojovala Nora Šebelová z Jaroměřic nad Rokytnou a třetí místo brala Žaneta Divišová z Rokytnice nad Rokytnou.
-pch-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.