Adam Červinka devátý na Evropském olympijském festivalu mládeže

IMG 0146Od 23. do 29. července se ve slovinském Mariboru konal Evropský olympijský festival mládeže (EYOF). Nominaci a také právo reprezentovat Českou republiku získal díky splnění limitu a zároveň díky pozici lídra letošních tabulek v disciplíně 3000 m velkomeziříčský atlet Adam Červinka.


Nejlepšího čas (8:35,26) zaběhl 24. června ve Vlašimi. Před odletem na EYOF absolvoval dvě kratší soustředění na Šumavě a ve Veletově a na závod odjížděl ve výborné formě. Závod na 3000 m se konal 28. července a Adam do něho nastupoval z pozice desátého nejlepšího závodníka z celkových čtrnácti startujících. Start byl v 18 hodin ale i tak byla na místě teplota vzduchu kolem 30 stupňů, což nejsou na delší běhy úplně ideální podmínky. Ze začátku závodu se nikdo nechtěl ujmout vedení, takže se běželo spíš pomaleji a tempo bylo hodně trhané a nevyrovnané, a to bralo hodně sil. Závodit se začalo až na posledním kilometru, Adam také zrychloval, ale už nenašel dostatek sil, aby držel krok s nejlepšími. Doběhl na celkovém devátém místě v čase 8.38,92 jen kousek za osobním rekordem. Vítězný Aldin Catovic ze Srbska dosáhl času 8:21,43. Adam si oproti předpokladu o jedno místo polepšil a jeho umístění mezi nejlepšími atlety z celé Evropy je skvělým výsledkem a také odměna za letošní povedenou sezonou, ve které se dokázal obrovsky zlepšit.
Ondřej Rosa

IMG 0137

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.