TFA podruhé v Meziříčí

tfaDruhý ročník soutěže TFA (Železný hasič) se koná v neděli 27. srpna na hřišti u hasičské zbrojnice. První závodník by měl vyběhnout na trať v 9 hodin.

Jedná se o silovou soutěž, kdy závodník musí na trati překonávat velmi fyzické překáži a to vše provádí v třívrstvém zásahovém obleku a s dýchacím přístrojem. Překážky tvoří například transport 80 kilové figuríny na úseku 60 metrů, překování dvoumetrové překážky, roztažení vodního vedení nebo výstup na věž s následným vytažením závaží. Soutěž je pojatá jako simulace zásahové činnosti v ochranném oděvu pro hasiče za použití dýchacího přístroje jako zátěž.

Soutěžit se bude ve třech kategoriích – Masters do 35 let, Masters nad 35 let, Ženy.

A jak bude soutěž vypadat?
1) Natažení vodního vedení – soutěžící natáhne připravené vedení 2 x 2 B s proudnicí na vzdálenost 35 m, odloží proudnice na podložku, rukama se dotkne podložky.

2) Hammer box – soutěžící uchopí palici a v tzv. hammer boxu provede celkem 80 úderů do spodní a horní hranice. Po ukončení soutěžící ponechá palici v Hammer boxu. Kategorie ženy provedou 60 úderů.

3) Výstup do budovy se závažím – soutěžící u vstupu uchopí dva hadicové koše a vyběhne schodiště, poté s hadicovými koši proběhne budovu HZ, seběhne schodiště a vrátí je na místo, kde započal výběh schodiště.

4) Motání hadic B – soutěžící smotá libovolným způsobem 2 ks hadice B75 a uloží je do boxu tak, aby z něj žádnou částí nepřečnívaly.
5) Lešení – soutěžící vyleze po žebříku na lešenářskou konstrukci, kde vytáhne ručkováním pomocí lana závaží na něm připevněné. Při sestupu po žebříků musí soutěžící nohou stoupnout na poslední vyznačenou šprušly aby mohl pokračovat v plnění disciplínách. Je zakázáno při sestupu dolů se po žebříku sklouznout.

6) Přeprava závaží – soutěžící přenese dvoje cedulové závaží po vyznačené trase a odloží na vyznačené místo – neodhodí. Vzdálenost 10 m tam a 10 m zpět.

7) Překonání překážky – soutěžící na úseku překonává bariéru, výška 2 m bez pomoci konstrukce bariéry.
8) Práce se žebříky – soutěžící uchopí položený nastavovací žebřík a umístí ho do okna na cvičné věži to provede i s druhým žebříkem (jeden žebřík = dva díly nastavovacího žebříku)

9) Přetažení figuríny – figurínu o hmotnosti cca 80 kg uchopí obouruč zezadu (Raitekův úchop) a přemístí ji na vyznačenou metu, kde ji položí na vyznačené místo. Není povoleno tahat figurínu za oděv, hlavu nebo končetiny, neodhazovat.

-pch-

TFA VM_2023_002

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.