Kemp vítězů: Děti trénují s Denisou Helceletovou

P1830259Kemp vítězů opět zavítal do Velkého Meziříčí. A co to ten kemp vlastně je? „Kemp vítězů je tréninkový sportovní kemp pro děti pod záštitou profesionálních atletů Denisy Helceletové a Adama Sebastiana Helceleta. Adam a Denisa nejsou jen tváře projektu, ale aktivně se do něj zapojují, účastní se tréninků a předávají účastníkům užitečné rady," lze se dočíst na webových stránkách projektu.

Denisa Helceletová nechybí ani na kempu ve Velkém Meziříčí. Spolu s dalšími trenéry tráví tři dny ve společnosti několika desítek dětí. Samozřejmě, že hlavně trénují, ale na těchto kempech se klade důraz i na zábavu nebo kvalitní stravu. „Když trénujeme, bereme to všeobecně, nezaměřujeme se na techniku. Nejsou tu jenom atleti," vysvětlila Denisa Helceletová.

My jsme účastníky kempu zastihli ve středu ráno na atletickém stadionu na Oslavické ulici. Právě začínala celotáborová hra na téma Jurský park. Na děti čekala propracovaná akce s poznáváním dinosaurů. Pracovaly v týmech, a právě týmová spolupráce byla při této hře velmi důležitá. Zpočátku byly děti trochu zaskočené, ale jak se do hry postupně dostávaly, stále více je bavila a vtahovala.

A jak jsme se tak s Denisou bavili nejen o kempu, dospěli jsme k společnému závěru, že takové a podobné akce jsou velmi důležité, a to zvláště v dnešní době, kdy se děti moc nehýbou a stále více času tráví u počítačů či mobilu. „Tady je to bez mobilů. Děti si rychle zvyknou a pak už jim nechybí," prozradila Denisa Helceletová.

Zeptali jsme se i dětí. „Je to tady pěkné. Je tady sranda, ale taky makačka," shodovaly se. Celé úterý propršelo, ale ani to nevadilo, i v tělocvičně bylo dobře.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.