Volejbal: Byli jsme v Tisnu

IMG 3982_002Od roku 2016 držíme tradici v tom, že přípravu na novou sezónu zahajujeme v družebním městě chorvatském Tisnu. Letos už popáté. Nebyli jsme jen v letech 2020–2022 ze známých covidových důvodů. Podmínky zde máme výtečné.


Největší výhodou je sportovní hala rozměrů, jakou v Kraji Vysočina nenajdeme. Tentokrát jsme vybrali termín 30. 5. – 4. 6., tedy ještě před hlavní chorvatskou sezónou. Jelo nás celkem 36, 3 trenéři a 33 hráčů ve věku 13–19 let. Problém byl pouze jeden. Jak se tam dostaneme? Přeci jenom je to 850 km. Potřebovali jsme sehnat alespoň 4 dodávky. Pomohlo město Velké Meziříčí, Český volejbalový svaz, Volejbal Brno a v neposlední řadě náš velký příznivec Petr Zedníček. Navíc jsme vzali ještě jedno osobní auto. Jeli jsme přes noc, abychom mohli po příjezdu ihned trénovat. Každopádně jsme nejeli jen za mořem a krásným prostředím, ale hlavně za sportovní přípravou. Moře a krásné prostředí bylo nadstavbou začátku trénování na další hodně náročnou sezónu. Tréninky byly 2x denně po 2 hodinách. Trenéři Ondra Žaba, Martin Kryštof a Petr Juda měli kluky rozdělené do dvou skupin U18 a U22. Martin Kryštof byl s námi poprvé. Po skončení hráčské aktivní činnosti bude u nás působit jako mládežnický trenér. Kromě trénování byla samozřejmě spousta volného času, který nebyl nijak organizován a hráči si ho vyplňovali po svém. Takže páté soustředění v Chorvatsku dopadlo asi nejlépe ze všech dosavadních. I když naše každé nové soustředění zde v Tisnu je lepší než to předcházející. Nakonec je třeba zmínit se o vedení města. Poděkování patří jednomu z hlavních představitelů Filipu Henjakovi, řediteli pro turistický ruch, který se o nás staral od prvního do posledního dne. Dále velitel místních hasičů Tome Belakušič uspořádal závěrečné grilování a rozloučení, Igor Stekič, který se o nás staral ve sportovní hale, a to vše „pod dohledem" starosty Tisna Kristiana Jareba. Dohoda mezi představiteli obou měst byla taková, že my se na oplátku budeme starat o mládežnickou delegaci družebního města u nás. A Tisno nám postavilo laťku hodně vysoko. Na druhou stranu jsme jako volejbalisté připraveni se o všechny z Tisna, až přijedou, postarat.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.