Zlaté kolo Vysočiny cyklisté jeli už podvacáté

IMGP3312 result58Letos proběhl 20. ročník cyklistického výletu Zlaté kolo Vysočiny pro neregistrované cyklisty všech věkových kategorií. Výlet měl start a cíl jako vždy v Rudě u Velkého Meziříčí. Jde o jednu z větších cyklistických akcí v Kraji Vysočina. Na tři trasy odstartovalo celkem 256 závodníků.

Zúčastnění se vydali na trasy dlouhé 50, 100 a 200 km, které vedly převážně po okrese Žďár nad Sázavou. Závod má už svou tradici a renomé. Odstartovali na něm nejen cyklisté z celé republiky, ale i ze Slovenska. Závodníci mohli během závodu vidět krásy a zajímavosti naší Vysočiny, například hrad Pernštejn. Celkové převýšení na jednotlivých trasách názorně ukazuje kopcovitost zdejšího regionu. Na trase 200 km vystoupali cyklisté 2916 metrů, na trase 100 km 1216 metrů a na 50 km měli celkové stoupání 548 metrů.

V kulturním domě mohli účastníci vidět výstavu fotografií z předchozích devatenácti ročníků, promítala se širší prezentace z historie ZKV. Pro děti bylo připraveno malování na obličej a skákací hrad. Cyklisté hlasovali o nejhezčí výkres, který nakreslily děti z místní školy. Masérka tu byla pro unavené cyklisty. A na všechny tradičně čekalo občerstvení. Výsledky a fotografie můžete nalézt na webových stránkách www.zlatekolovysociny.cz. Na e-mail cyklovýletu nebo na facebook nám můžete poslat své postřehy anebo připomínky k závodu. Uvítáme zaslání povedených fotografií. A jsme rádi, že se za celý den nikomu z cyklistů nestal žádný úraz. Hezký dojem některým účastníkům zkazil pouze defekt kola anebo když někomu došly síly. Věříme, že se všem zúčastněným akce líbila.

A teď trochu statistiky: počet zúčastněných celkem 256 cyklistů. Nejvíce na 50 km trase 146 cyklistů, dále 89 účastníků na 100 km a 22 vytrvalců na 200 km. Nejmladší účastnicí, která dojela, byla 7letá Viktorie Novotná. Nejstaršímu cyklistovi Vladimíru Pospíchalovi bylo 71 let. Patří jim obrovská gratulace.

Závěrem děkujeme za účast všem cyklistům, ale také všem pořadatelům za pomoc při organizaci. Především pak sponzorům za podporu našeho závodu, díky kterým se Zlaté kolo Vysočiny může konat v takovém rozsahu.

Pořadatelský tým ZKV

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.