Minižáci házené ukončili úspěšnou sezónu mezinárodním turnajem v Liberci

haze1O víkendu 16.-18.6. se naši minižáci zúčastnili 21. ročníku mezinárodního turnaje v šestkové házené Megamini Liberec. Tento turnaj patří v této věkové kategorii mezi jedny z největších u nás v republice, a bývá velmi dobře obsazen. Nejinak tomu bylo i letos. Na třech venkovních hřištích se celý víkend bavilo házenou více než 360 dětí z 28 týmu z celé České Republiky a Německa. K vidění tak bylo celkem 150 utkání. Náš oddíl a město reprezentovalo jedno družstvo kluků. Součástí turnaje bývá i velmi pěkný doprovodný program a stejně tak tomu bylo i letošní ročník. Skákací hrady, bubenická show, ohnivá show, ukázka techniky policie ČR, a Českého červeného kříže.


K samotnému turnaji. Družstva byla rozdělena do 4 základních skupin po sedmi týmech, kde hrací doba byla 2x8 minut. Poté nejlepší čtyři týmy z každé skupiny hrály osmifinálovou skupinu, kam si ovšem přenášely výsledky ze základních skupin. Tam byla hrací doba 2x10 minut. V neděli se již hrálo křížem semifinále, a ostatní týmy o celkové umístění proti stejně postavenému družstvu z druhé osmifinálové skupiny. To stejné ve spodní části pavouka.
Naši kluci se na úvod střetli s vítězem letošního Prague handball Cupu, Duklou Praha, první poločas jsme byli lepší, druhý pak náš soupeř a utkání tak skončilo spravedlivou remízou 7:7. Ve druhém zápase, který hodně ovlivnila dešťová přeháňka, jsme bohužel nestačili na Lovosice 3:4. V ostatních utkáních skupiny jsme již byli stoprocentní a postoupili jsme tak do osmifinálové skupiny. Ani tam jsme již nezaváhali, ale jelikož naši soupeři se kterými jsme v základní skupině ztratili body také všechno vyhráli, do semifinále jsme se již probojovat nemohli. V utkání o 5. místo jsme si poradili s Jiskrou Třeboň a v posledním zápase sezóny jsme se tak mohli radovat z vítězství. Pro některé naše kluky to byl poslední zápas v této věkové kategorii, a my jim moc přejeme, aby se jim nadále vedlo v kategorii mladšího žactva a házená je pořád bavila.
V turnaji zaslouženě zvítězil tým Jičína, druhé místo braly Strakonice, třetí byla Dukla Praha.
Nás mrzí zejména deštivá prohra s Lovosicemi, která rozhodla že semifinále bylo pro nás ztraceno, nicméně kluci zaslouží obdiv a pochvalu za to, jak ve zbytku turnaje makali a chtěli vše ostatní již vyhrát, což se jim také povedlo. 5. místo z 28 týmů je krásným umístěním. Děkujeme kluci za vzornou reprezentaci nejen oddílu, ale i města, vždyť ze všech stran jsme slyšeli jen pochvalná slova.

Utkání v základní skupině:
TJ Sokol Velké Meziříčí - HC Dukla Praha 7:7
TJ Sokol Velké Meziříčí - Lovci Lovosice 3:4
TJ Sokol Velké Meziříčí - Slavoj Děčín 11:6
TJ Sokol Velké Meziříčí - Chodov Praha 9:6
TJ Sokol Velké Meziříčí - Jiskra Zruč nad Sázavou 10:5
TJ Sokol Velké Meziříčí - Slavia VŠ Plzeň 11:7

Utkání v osmifinálové skupině:
TJ Sokol Velké Meziříčí - Lokomotiva Louny 11:4
TJ Sokol Velké Meziříčí - Talent Plzeň 8:7
TJ Sokol Velké Meziříčí - Lokomotiva České Budějovice 11:10
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Náchod 13:7

Utkání o 5.místo:
TJ Sokol Velké Meziříčí - Házená Jiskra Třeboň 10:8

Hráli: Filip Ambrož, Vojtěch Kostečka, Pavol Živčic, Lukáš Chadim, Vít Vyškovský, Jakub Vítek, Erik Fialka, David Stoklasa, Maxmilián Coufal, Ondřej Šikula, Václav Novotný, Tomáš Kalina, Tadeáš Veleba.
Trenér: David Stoklasa
-ds-

haze2 copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.