Adam Červinka stříbrný, Tomáš Neufuss bronzový

Tomáš neufuss_2_002_copyO víkendu 17. a 18. června se v Praze na Julisce konalo Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek.
V průběhu programu padlo pět národních rekordů v kategorii dorostu. Stalo se tak zásluhou Terezie Táborské na 100 m, Karolíny Jarošové na 2000 m překážek, Matyáše Zacha na 110 m překážek, Michala Rady na 300 m překážek a Ondřeje Loupala na 400 m. Patnáct let vydržel český dorostenecký rekord na 400 metrů v rukou Pavla Masláka. Až v rámci nedělního programu mu ho sebral třebíčský Ondřej Loupal a časem 47,36 s vylepšil historické maximum o 24 setin.

Na šampionát se nominovali 4 velkomeziříčtí atleti – Sára Pavlidu (juniorky dálka a 100 m), Tomáš Neufuss (junioři výška), Adam Červinka (dorostenci 3 000 m) a Oliver Harvey (dorostenci 2 000 m překážek).
Těsně utekla účast na republikovém šampionátu Patriku Absolonovi v trojskoku a Jakubovi Doležalovi na 100 a 200 m.

Sára Pavlidu si po stříbrné medaili z dálky letošního halového šampionátu odváží čtvrté místo a osobní rekord 577 cm.
Nejlepší letošní osobní výkon si vytvořila i v rozběhu na 100 m (12,32 s), o postupu do finále v její neprospěch rozhodl fotofiniš a obsadila tak 9. místo.

Ve výšce juniorů zvítězil Tomas Järvinen ( Atletika Jižní Město) výkonem 210 cm před Adamem Tomáškem z AK Olomouc (206 cm) a Tomášem Neufussem (198 cm).

V běhu na 2000 m překážek dorostenců startoval Oliver Harvey. Běžel výborně, držel nastavené tempo, překážky přebíhal s lehkostí a tak se mu povedlo vylepšit osobní rekord na 6:22,46. V této disciplíně se letos sešla velká konkurence našich nejlepších běžců, z nichž první dva zároveň vévodí i evropským tabulkám a tak Oliverovo výsledné 6. místo je pěkný výsledek a naděje pro příští rok.

Na 3000 m nastupoval jako spolufavorit do tohoto závodu Adam Červinka. Závod byl velmi pomalu rozběhlý, nejlepší závodníci neběželi na čele, ale spíše hlídali jeden druhého. Při průběhu do posledních 2 kol s výrazným zrychlením nastoupil Adam a během chvíle si vytvořil poměrně velký náskok. Držel vysoké tempo, ale i přesto ho na posledních 200 m ho dostihl Daniel Marák. S ním svedl souboj o vítězství, které ve svůj prospěch v poslední rovince rozhodl Daniel. Adam si tedy kromě nových zkušeností odvezl vynikající druhé místo v čase 9:06,09.
-atl-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.