Adam Červinka druhý na 3 000 m

Adam Červinka_copyNa mezistátním utkání dorostenců a dorostenek, které se uskutečnilo 11. června ve Slovinské Ptuji byl nominován také náš atlet Adam Červinka.


Adam startoval ve své nejsilnější disciplíně 3000 m s cílem zaběhnout čas pod 8:41. Tento čas je limit stanovený pro účast na Evropském olympijském festivalu mládeže (EYOF), který se budu konat letos v červenci také ve Slovinsku.
Adam nastupoval do závodu s tím, že se pokusí běžet v daném tempu a že dva závodníci s lepším osobním rekordem z Polska a Maďarska by mohli přispět k rychlému tempu závodu. Ve startovním poli zaujal právě třetí místo za těmito rychlejšími závodníky. První dva závodnici se mu postupně začali trochu vzdalovat, ale Adam držel potřebné tempo přesně. V závěru ještě dokázal předběhnout běžce z Maďarska a v cíli byl tak celkově druhý v čase 8:38,58 Vítězný Jakub Abramczyk z Polska dosáhl času 8:30,18. Skvělý čas, který se Adamovi povedl zaběhnout, je splněným limitem na EYOF, novým krajským, oddílovým i osobním rekordem.
Dalším úspěchem bylo celkové vítězství dorostenců i dorostenek z České republiky v mezistátním utkání.

Ondřej Rosa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.