Půlmaraton pro Konečného

běhV sobotu 10. června se již po jedenácté sešli všichni závoduchtiví běžci nejen z Velkého Meziříčí na Náměstí, aby poměřili své síly na půlmaratonové trati. Pro ty, kterým se půlmaraton zdál být dlouhý, byla připravena trať na 10 km.

Počasí bylo hlášeno všelijaké, místy bouřky, místy pařák, nicméně nakonec byl naprosto ideální zatažený den, jako stvořený pro běžecké výkony. I to se jistě promítlo do neuvěřitelných časů, které letos na závodech padaly.

Na desítkovou trať se přihlásilo celkem 31 závodníků, kde za muže obhájil své loňské prvenství Stanislav Zacha s časem 37:25. Nejrychlejší ženou byla Marie Bártová, která běžela pro podporu postiženého Honzíka a její vítězství věnovala jemu se slovy, že si to zaslouží. Desítku doběhla v čase 50:30.

Půlmaratonová trať byla letos obsazenější, přihlásilo se celkem 40 závodníků. Jako první doběhl do cíle Aleš Konečný z FKLIDU Sport teamu s excelentním časem 1:21:13. Aleš čekal za cílovou páskou celých 8 minut, než doběhl další závodník Jiří Denemarek, aby mu pogratuloval. Na půlmaratonové trati bylo letos i 11 odvážných žen. Jako první do cíle přiběhla Helena Hodaňová s časem 1:46:10.

Kromě výherců samozřejmě smekáme klobouk před všemi závodníky, kteří se zúčastnili. Jsme velmi rádi, že kromě profi běžců se na závod hlásí i maminy od rodin, příležitostní sportovci i všichni ostatní, co mají rádi výzvy. Je dobré si čas od času změřit síly nejen s ostatními, ale hlavně sami se sebou.

Organizátoři ze SPORTOVNÍHO CENTRA VM a velkomeziříčský volejbalový tým VELMEZ VOLEJBAL hlídali závodníky po celé trati, nabízeli iontové nápoje a ovoce a celkově se starali o co největší komfort sportovců. Moc děkujeme i sponzorům celé trilogie, hlavně firmě NKT, která podporuje závody již několik let. Dalšími sponzory jsou firmy SP SOFT, MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ, a ENVIRO EKOANALYTIKA.

Všechny sportovce zveme na poslední závod Trilogie a to NKT KOLOB2H 2023, který se koná 21.10. na Areálu zdraví. Tam se utkají smíšené páry v běhu i jízdě na kole. Veškeré informace najdete na stránkách www.areal-zdravi.cz, nebo na FB skupině NKT TRILOGIE, nebo přímo v FB události NKT KOLOBĚH 2023. Těšíme se na všechny závodníky i diváky.

-mid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.