Házenkáři z Velkého Meziříčí ovládli turnaj v Polance

1Početná skupina našich házenkářů odehrála v termínu 9. – 11. 6. 2023 velice kvalitně obsazený turnaj v Polance nad Odrou.

Minižáci

V kategorii minižactva v házené 6+1 startovalo 17 týmů rozdělených do třech základních skupin. Z těch postupoval vítěz přímo do semifinále a týmy na druhých místech si pak ještě zahrály mezi sebou o poslední semifinálové místo. Hrací doba byla 2x12,5 minuty.

Našim klukům se povedlo vyhrát základní skupinu bez ztráty bodu a postoupit tak přímo do semifinále. V něm jsme si opět poradili s týmem Holešova, který se tam probojoval z kvalifikace, a těšili jsme se na nedělní finále. To se hrálo v hale a natáčelo se na YouTube kanál v živém vysílání. Kluci do finálového zápasu proti SK Žeravice vlétli ve vynikající formě. Výbornou obranou a kolektivním výkonem, za mohutného povzbuzování starších kamarádů z oddílu a rodičů, kteří vážili dlouhou cestu do Ostravy, získali pohár a medaile za první místo. Klukům patří velká gratulace za vzornou reprezentaci města Velkého Meziříčí a oddílu házené.

Utkání:
Základní skupina:
TJ Sokol Velké Meziříčí - Handball Club Pezinok A" 17:7
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Holešov 12:7
TJ Sokol Velké Meziříčí - Tatran Litovel 13:6
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Sokol Karviná 15:3

Semifinále:
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Holešov 14:8

Finále:
TJ Sokol Velké Meziříčí - Sportovní klub Žeravice 11:8
Hráli: Ambrož Filip, Coufal Maxmilián, Fialka Erik, Chadim Lukáš, Kalina Tomáš, Kostečka Vojtěch, Michlíček Jiří, Peterka Jonáš, Přecechtěl Lukáš, Stoklasa David, Šimek Samuel, Winterling Tobiáš, Živčic Pavol.
Trenéři: Stoklasa David, Kostečka Daniel

Mladší žáci

Ve skupině jsme měli dvě prohry (s pozdějšími finalisty) a tři výhry. V bojích o celkové umístění jsme dvakrát vyhráli a nakonec obsadili 11. místo z 29 družstev. Nikolas Fexa se stal nejlepším střelcem turnaje mladších žáků.

Výsledky:
MŠK Kysucké Nové Město (SVK) - Sokol Velké Meziříčí 19:22
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Sokol Nové Bránice 19:2
TJ Sokol Velké Meziříčí - Házená Polanka A 22:27
TJ Sokol Velké Meziříčí - CZTJ Holešov 22:21
TJ Jiskra Zruč n. Sáz. - TJ Sokol Velké Meziříčí 23:18
TJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Senice na Hané 25:13
TJ Sokol Velké Meziříčí - Házená Velká Bystřice 16:14
Tým: Tyl Tobias, Chalupa Vojtěch – Fexa Nikolas, Homola Martin, Jelínek Martin, Kadlec Adrian, Karásek Samuel, Peterka Luboš, Prokeš Matyáš, Smejkal Jakub, Raus Tomáš, Winterling Šimon.
Trenéři: Holý Jiří, Živčic Pavol
Odpovědný vedoucí: Karásek Luděk

Starší žáci

V této kategorii startovalo celkem 25 družstev, která byla rozdělena do pěti základních skupin. Po zápasech ve skupinách, kde se utkal každý s každým, následovala utkání o umístění.

Kluci od začátku turnaje pracovali velice dobře, jak v obraně, tak i v útoku. Hře nescházel týmový duch, bojovnost a radost ze hry. Základní skupinu jsme vyhráli přesvědčivě, když jsme ze čtyř zápasů získali plný počet bodů s celkovým skóre 90:44 a postoupili rovnou do čtvrtfinále. Tam nás čekal celek z Velké Bystřice, který jsme jasně porazili 21:5 a postoupili do semifinále. Se semifinálovým soupeřem z Ivančic jsme se v letošní sezóně utkali v Žákovské lize. Tam se nám utkání moc nepovedlo a chtěli jsme hned od začátku zápasu ukázat, kdo patří do finále. Výsledek 21:12 hovoří za vše. Ve finále jsme doslova narazili na výborně hrající celek ze slovenských Bojnic. Utkání nám celkově nevyšlo hlavně v obranné fázi, nakonec jsme odešli poraženi 16:23. Soupeř byl prostě lepší. Nicméně stříbrné medaile a druhé místo je super výsledek a všichni kluci si zaslouží za celý víkend pochvalu. Klobouček!!

Výsledky:
VM - Poruba A 22:8
VM - Pezinok 22:8
VM - Polanka 27:12
VM - Hranice 19:16
Čtvrtfinále
VM – Velká Bystřice 21:5
Semifinále
VM – Ivančice 21:12
Finále
VM – Bojnice 16:23

Sestava: Daniel Červený – Ondřej Trifanov, Matyáš Fialka, Štěpán Fiala, Filip Hradecký, Tomáš Klíma, Adam Krejčí, Jakub Chalupa, Vítek Smejkal, Tomáš Jelínek, David Bradáč
Trenéři: Vlaďka Kaštanová, Martin Krejčí, Petr Kaštan
Mentální kouč: Martin Fiala

Mladší dorost

V kategorii mladšího dorostu se účastnilo 13 týmů. Jelikož družstvo mladších dorostenců jsme v letošní sezóně neměli, kluci hráli v takovéto sestavě letos podruhé a ze začátku to bylo hodně vidět.

V prvním utkání jsme se protrápili k výhře nad Výběrem MSKSH 13:11, v druhém utkání jsme pokračovali v mdlém výkonu proti THW Brno a až v závěru jsme překlopili výhru na naši stranu v poměru 19:17. Třetí utkání se neslo v duchu exhibice proti dorostenkám z MŠK – Hádzaná Čadca (18:6). Druhý den nás čekali o poznání těžší soupeři. Nejdříve jsme po zlepšeném výkonu prohráli s Tatranem Litovel 13:15. Pokud jsme chtěli hrát o finále, museli jsme porazit Pepíno SKP Frýdek-Místek, což se také podařilo v poměru 18:14 a šli jsme do semifinále. V cestě do finále nás ale zastavilo SK KP Brno. V tomto zápase se nám nepovedl závěr, jelikož jsme neproměnili několik vyložených šancí a podlehli jsme 14:18. O třetí místo nás čekala domácí Polanka nad Odrou. Kromě začátku jsme měli utkání pod kontrolou a kluci po vítězství 21:16 získali bronzové medaile.

Hráli: Martin Borkovec – Adam Jaša, Robin Koudela, Benjamin Rosa, Jaroslav Pavlíček, Štěpán Čermák, Jakub Uchytil, Marek Sedlák, Denis Vik, Ondřej Navrátil, trenér Ladislav Šidlo, asistenti Tomáš Rosa a Tomáš Kučera.

Pořadí turnaje mladšího dorostu: 1. Tatran Litovel 2. SK KP Brno 3. TJ Sokol Velké Meziříčí 4. SK Házená Polanka 5. SKP Frýdek-Místek 6. TJ Náchod 7. THW Brno, 8. HK Kúpele Bojnice 9. Výběr MSKSH 10. TJ Rožnov pod Radhoštěm 11.TJ Sokol Klímkovice 12. MŠK Čadca 13. TJ Sokol Juliánov

V závěru bychom chtěli poděkovat všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit nejen do Polanky.

Opravdu si vaší podpory na turnajích či zápasech velice vážíme.

Petr Kaštan

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.