Urban bral medaile z atletického mistrovství světa veteránů

IMG-20230329-WA0002 copyV termínu od 26. do 31. 3. 2023 se v polské Toruni konalo halové Mistrovství světa veteránů v atletice. Mezi tisícovkami účastníků nechyběla ani tradičně početná, více než stočlenná česká výprava. Masters z Česka získali celkem 29 cenných kovů, z toho tři zlaté, šestnáct stříbrných a deset bronzových. Zásluhou Ladislava Urbana se mezi medailisty objevilo také jméno atleta TJ Sokol Velké Meziříčí.
Ladislav Urban startoval ve skoku do výšky a v trojskoku v kategorii M45 (40–45 let).

Ve skoku vysokém zvítězil Martin Lloyd z Velké Británie výkonem 204 cm, Ladislav Urban potvrdil medailové ambice a výkonem 190 cm vybojoval stříbrnou medaili, třetí příčku obsadil Robert Wolski (POL) stejným výkonem, ale horším zápisem.

Dařilo se mu i v další disciplíně – ve trojskoku. Druhým pokusem si zapsal výkon 13,21 m – tento výkon nakonec stačil na bronzovou medaili. Zvítězil Lukasz Sobora z Polska (14,63 m), druhé místo obsadil Lenine Cunha z Portugalska (13,46 m).

Výsledky

-atlet-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.