XXVII. ročník Velikonoční laťky je za námi

ukázkV úterý 4. dubna 2023 proběhla v tělocvičně Základní školy Oslavická Velké Meziříčí tradiční předvelikonoční sportovní akce. Celkem se zúčastnilo 63 žákyň a žáků 5. – 7. tříd školy.

Výborná divácká sportovní kulisa vytvořená ostatními spolužáky přinesla řadě soutěžícím možnost zlepšit si svoje osobní výkony a zejména zažít neopakovatelnou atmosféru.

Mezi dívkami 5. tříd o pořadí na stupních vítězů rozhodoval při shodném výkonu 105 cm až větší počet neplatných pokusů. Nejlepší bilanci měla Silva Podsedková před Šárkou Bartákovou a Adélou Čižmarikovou. Kategorii šesťaček opanovala výkonem 125 cm Linda Hladíková, o deset centimetrů zaostaly druhá v pořadí Denisa Havlíčková a třetí místo nakonec obsadila Leontýna Katolická. Suverénkou mezi žákyněmi 7. tříd byla Natálie Urbánková 141 cm, která si dosaženým výkonem vylepšila svoje dosavadní maximum a o 16 cm předčila svoji spolužačku, v pořadí druhou Annu Dvořákovou. Třetí příčka pak patřila za výkon 120 cm Sáře Šikulové.

Početné startovní pole chlapců mělo daleko dramatičtější průběhy. Mezi páťáky si nejlépe vedl David Skoumal 115 cm před Šimonem Babákem a Matyášem Prokešem, kteří při rovnosti výkonu i počtu nezdařených pokusů svedli rozeskakovcí souboj. Početná kategorie šesťáků, čítající dvacet soutěžících, měla vítěze v podobě Tomáše Rause, který zdolal 130 cm. Druhý skončil po nervy drásajícím rozeskakování Kryštof Koten, který udolal nakonec třetího v pořadí Michala Vasila. Mezi sedmáky kraloval Václav Klikar, jenž si vedl suverénně a zdolal 150 cm. O pořadí na druhém a třetím místě rozhodl menší počet neplatných pokusů ve prospěch Lukáše Lévaye před Josefem Havlíkem.

Historie Velikonoční laťky

Výsledky Velikonoční laťky 2023

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.