Stolní tenisté hodnotí sezónu 2022 – 2023

Stolni tenis_PixabayÁčko v sestavě Maštera Martin, Holub Štěpán, Šoukal Slavomír a Kampas Jan nakonec obsadilo páté místo v divizi Vysočiny. Jedná se o historické umístění našeho nejlepšího družstva v této třídě.

Procentuální úspěšnost jednotlivců vyhrál Maštera, po všech kolech dosáhl hranice necelých 90 %. Letošní forma ho řadí mezi nejlepšího hráče, co kdy u nás hrál. V žebříčku jednotlivců soutěže se umístil na čtvrtém místě. Na paty mu v letošním ročníku šlapal mladík Holub, který se pyšní přes 80 % úspěšností. Tím podtrhl celkové šesté místo v žebříčku jednotlivců. Na třetím místě z kluků se umístil Šoukal 37 % a na čtvrtém Kampas s 32 % úspěchu. Do různých utkání nastoupili i další naši hráči Klíma Petr, Holík Vratislav, Vala Daniel, Bednář Ivan a Buk Radek. Celý soutěžní rok družstvo bojovalo v lepší polovině tabulky. Po dlouhých letech jsme konečně udělali výkonnostní krůček, neboť roky zpět hrál tým pravidelně právě o záchranu. Jednoznačně tomu všemu napomohl návrat Maštery, který se k nám vrátil z Moravského Krumlova. Do nové sezóny plánujeme posílit áčko.

Béčku plán postupu v soutěži KP 2 nakonec nevyšel. Hlavní sestava Klíma Petr, Holík Vratislav, Vala Daniel a Skryja Marek nakonec brala čtvrté místo. Škoda, po první půlce jsme obsazovali společně s HB Ostrovem první místo tabulky. Po tuhých bojích druhé půlky, kde jsme většinu utkání hráli venku, náš rezervní tým moc bodů nedovezl, to nás nakonec srazilo a postup nám utekl. Družstvo se potýkalo s řadou problémů. Největší byl nekompletní tým v zápasech. I přes tohle všechno je čtvrté místo bráno jako úspěch. Našemu družstvu po posledním kole už nezbylo než jen pogratulovat lepším soupeřům. Procentuálně nejlépe skončil Klíma o kousek za nim Holík, třetí Skryja a čtvrtý Vala. Hráli i další hráči Řikovský Aleš, Buk Radek, Buk Martin, Buk Lukáš a Bednář Ivan. V novém ročníku je v plánu postup o třídu výš, vše bude záviset, zda přijdou nové posily.

Vedoucí družstva C Bednář Ivan nakonec dovedl tým k sedmé příčce v OP 1. Znamená to záchranu v této nejlepší okresní třídě. Toto družstvo odehrálo celkem pohodový a bezproblémový rok. Po dlouhé době došlo ke zlepšení organizace, a především v sestavách do mistrovských utkání. Nejlépe hráli bratři Bukové a Bednář. Dále nastupovala letitá dvojička Kořínek, Dvořák F. Soutěž si zahráli také Dvořák Martin, Klíma Tomáš, Pacal David a Řezníček Tomáš.

Déčko v OP 4 se umístilo na třetím místě. Kapitán Suchánek opět ukázal své schopnosti a dovedl svůj tým k tomuto výbornému umístění. Krásných 90 % potvrdil v soutěži Klíma Tomáš, další klíčový hráč Dvořák František měl 80 % výher. V družstvě dále hráli Suchánek, Blažek Filip, Pavelec, Dvořák Martin, Klíma Pavel a Hedbávný.
Další naše okresní družstvo E v OP 5 skončilo na posledním místě. Nejlepší trojka z kluků byli Dvořák M., Řezníček T., a Pacal. Ke klukům se přidali Hedbávný, Smejkal, Tvarůžek, Doležal, Jan, Řezníček Adam, Kališ a Pavelec. Tým celý soutěžní rok prohrával. Nutno dodat, že některé výsledky byly vyrovnané. Chybělo už málo k vytoužené výhře.

Poslední nově založené družstvo F se skládalo především z úplných nováčků naší mládeže. V okresní soutěži se tým umístil na posledním místě. Velký výkonnostní pokrok zaznamenala tato mládež: Homolová Karolína, Homola Martin, Cerkal David a Buk Lukáš. Premiérový bod v zápase uhrála i Klímová Sabina. Dále nastupovali Buková Adéla, Klíma Tomáš ml., Štěpánek Vavřinec, Doležal David, Řezníček Adam a ostatní. Tento nový tým vedla dvojice Buk Radek a Homola Martin.

Z novinek klubu, chceme posílit především družstvo A, zda vše dopadne se teprve uvidí. Dále chystáme nové registrace dalších mladíků, kteří čekají na své herní premiéry v zápasech. Náš oddíl má celkem šest družstev, a to dvě krajská a čtyři okresní. Kapacity v našem oddíle už jsou zcela naplněny. Dále se uskutečnil turnaj o přeborníka města Velkého Meziříčí. Této nadupané akce se i tentokrát zúčastnili špičkový hráči z celého Česka. Například hráči dorazili ze Zlína, Znojma, Přerova či z Prahy. K vidění byl úžasný a kvalitní stolní tenis.

Z našich hráčů se nejlépe umístili Skryja Marek – čtvrté místo do OP 1, Šoukal Slavomír – třetí místo veteráni do 45 let a Holík Vratislav se Skryjou Markem – třetí místo ve čtyřhře neomezeně. Velké poděkování patří i našim děvčatům Klímové Petře a Homolové Haně, za skvěle odvedenou práci v nachystaném občerstvení. Oddíl děkuje i všem sponzorům, kteří darovali krásné ceny do turnaje.

Z dalších novinek oddíl gratuluje výherci okresního přeboru konaného v Novém Městě na Moravě. Stal se jim Maštera Martin, který ve finále porazil dalšího našeho hráče Šoukala Slávu, ten skončil na druhém místě. Další velká pochval patří našim čtyřem trenérům, kteří se starají o celkem početnou klubovou mládež, jsou jimi Klíma Petr, Holík Vratislav, Buk Martin a Suchánek Petr. Na závěr bychom chtěli poděkovat hlavním sponzorům, a to jsou město VM, NSA, Klíma Pavel a firmě Sanborn. Nová sezóna 2023-2024 se naplno rozjede začátkem září.

Veškeré informace o našem klubu najdete na našich internetových stránkách. 

Za stolní tenis Velké Meziříčí

Klíma Petr

Stolní tenis-rekapitulace-foto-Petr_Klíma

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.