Znamenitý folk předvedla kapela Listověj

P1350216V nedělní podvečer se na náměstí ve Velkém Meziříčí rozezněly folkově lyrické písně z Vysočiny v podání skupiny Listověj.

Listověj je volným pokračováním kapely Žalozpěv. Jejím nosným tématem byla mystická krajina Vysočiny a literární kořeny doby florianovské. Tedy čas, kdy se na Vysočině setkali Jakub Deml, Otokar Březina, Anna Pammrová, Jan Zahradníček a Bohuslav Reynek. Cílem skupiny není stylizovat se do jakýchkoliv hudebních směrů. Lyrické vidění světa, harmonie pramenící z tušeného zdroje zdají se dostatečným argumentem setkání se v písních s kapelou Listověj.

Prvním členem kapely je pokračovatel venkovských muzikantů z Vysočiny Aleš Tomek – elektrické housle, cajon, činel a zpěv. Další členkou je učitelka hudby a hendikepovaných dětí, zkušená instrumentalistka a výtvarnice Markéta Šťouračová. Posledním členem je autor písní, lesník, lidový písmák a tulák krajiny Jiří Nohel.

Akce byla finančně podpořena Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

P1350218P1350222P1350226P1350232P1350239P1350241

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.