O životě s vtipem, takový byl pořad Páté přes deváté

IMG 1055Ivo Šmoldas, který byl ve Velkém Meziříčí před čtyřmi lety hostem filozofického festivalu, navštívil Jupiter club znovu. Tentokrát s Janou Rychterovou a pořadem Páté přes deváté.

Publicista a glosátor Ivo Šmoldas bavil posluchače svým pověstným suchým humorem. Jana Rychterová mu zdatně sekundovala vtipnými texty svých písniček. Obojí bylo ze života. A lidé naslouchali, smáli se, s krátkou přestávkou tři hodiny. Jak trefně podotkla Jana Rychterová, při vyprávění Iva Šmoldase je třeba hlídat čas, neb jinak se to může pěkně protáhnout.

Lidé se například dozvěděli podrobnosti o Šmoldasově hudební a posléze pěvecké kariéře, která začala už na základní škole a vyvrcholila vystoupením v televizi po boku Jaroslava Uhlíře. Něco takového by „zpěvák“ sám nikomu nepřál slyšet. Reakcí na jeho velmi dlouhou historku, která měla, jako všechny ostatní i mnoho odboček, byla otázka z publika. „Je možné vás zvolit v Českém slavíku?“ Odpověď byla v tomto případě nezvykle velmi stručná: „Já myslím, že jo. Konečně by to skončilo.“

Prostor pro dotazy poskytl Ivo Šmoldas ve druhé půli svého programu. „Když odpovídám na otázky, mám jistotu, že v sále je alespoň jeden, kterého to, co říkám, zajímá,“ předeslal. Lidé chtěli znát zejména jeho názory na prezidenta, na možnost, že by sám kandidoval a podobně. A dostalo se jim, jak jinak než vtipných a pohotových odpovědí.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.