Z pódia Kulturního léta se linula autentická hudba z Vysočiny

IMG 6623Nedělní program Kulturního léta patřil hudbě. Jako první vystoupila druhého července domácí skupina Geneze, letos působící již dvacátý sedmý rok na hudební scéně. V jejím téměř hodinovém vystoupení zazněly hity Klaun nebo Jako ptáci.

Poté velkomeziříčské hudebníky vystřídali hudebníci z Níhova, neboli skupina Žalozpěv. Tato kapela vznikla na podzim roku 2009 a ve svém repertoáru má písňovou tvorbu s doteky lyrického folku a etnické hudby. V textech písní se objevuje zejména inspirace Vysočinou, její tajemnou krajinou. Posluchači Kulturního léta tak mohli zprostředkovaně navštívit opuštěný kostel v Orlických horách i kostel sv. Jiří v Olší, řeku Svratku, vzpomenout na básníka Jakuba Demla z Tasova. „Děkujeme vám a děkujeme za pozvání. Děkujeme městu Velké Meziříčí za pořádání takové akce, a že jste přišli v tak hojném počtu na živou hudbu, to se dnes už nevidí,“ poděkoval na závěr Jiří Nohel, zpěvák a autor textů.  

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.