Velkomeziříčské kulturní léto letos opět zahájila ZUŠka

IMG 6044Prvním účinkujícím v šestém ročníku Velkomeziříčského kulturního léta byla i letos Základní umělecká škola Velké Meziříčí. Zahajovací koncert proběhl včera odpoledne na náměstí.

"Kulturní léto už se vžilo do našich srdcí a myslím si, že právem patří k Velkému Meziříčí a k našemu náměstí," uvedl koncert starosta Radovan Necid a popřál všem pěkné kulturní zážitky z koncertů, filmů i divadel. Ředitel ZUŠ Martin Karásek se připojil s poděkováním všem žákům i učitelům školy za jejich aktivity, z nichž připomněl letošní novinku ZUŠ Open, jejíž první ročník proběhl na náměstí koncem května. "Těšíme se i z toho, že v září vyjede náš Taneční orchestr účinkovat do partnerského města Tisno," dodal.

Na zahajovacím koncertu se představili žáci i učitelé ZUŠ v souborech kytarovém, saxofonovém, orchestry smíšený i taneční, pěvecký sbor, akordeonisté i členky dramatického oboru.

Velkomeziříčské kulturní léto probíhá za finanční podpory města Velké Meziříčí. Hlavním pořadatelem je Jupiter club.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.