Náboženství a legrace se nevylučují, razí Zbigniew Czendlik

IMG 3889S lehkostí a nadhledem a o věcech vážných i nevážných hovořil římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik ve Velkém Meziříčí. S pořadem nazvaným stejně jako jeho loni vydaná kniha Kostel hospoda postel vystoupil v pondělí před do posledního místa zaplněným kinosálem Jupiter clubu.

„Máte ve Velkém Meziříčí dobrý vkus, když jste si mě pozvali,“ uvedl Zbigniew Czendlik svoji talk show se smíchem a v podobném duchu pokračoval celou hodinu a půl. Přitom dal posluchačům nahlédnout do svého soukromí. Bavil je zábavnými historkami ze svého života a nezdráhal se dělat si legraci sám ze sebe, prokládal své povídání vtipy, třeba o papeži, ale dotýkal se i vážných témat, jako je víra, církev, hřích a zpověď, celibát… „Mně se ženy líbí,“ přiznal a vzápětí dodal, že právě proto je dodržování celibátu cenné, když i farář je normální muž. A hned nato rozesmál posluchače tím, co má napsáno na dveřích své ložnice: „Vzbudit jen v případě požáru nebo zrušení celibátu.“ Podle Zbigniewa Czendlika se totiž náboženství a legrace nevylučují.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.