Martu Kubišovu i její Modlitbu lidé odměnili potleskem vestoje

IMG 2637„Zloba, závist, zášť, strach a svár, ty ať pominou...,“ znělo v pátek večer Jupiter clubem. Marta Kubišová přijela do Velkého Meziříčí se svým Posledním recitálem a skupinou Karla Štolby.

Recitál nazvaný Poslední dramaturgicky sestavil Petr Malásek. „Říkal mi, Marti, nedá se nic dělat, ty starý, ozpívaný, ohraný a oposlouchaný věci tam prostě být musí. Takže je se mnou musíte přetrpět,“ řekla s úsměvem Marta Kubišová posluchačům hned na úvod. Ale ti se za to vůbec nezlobili. Ba naopak, její balady z konce šedesátých let nadšeně přivítali. Lidé si s chutí i dojetím vyslechli nestárnoucí hity Magdalena, Mama, Balada o Kornetovi a dívce, Hej, Jude či Ring-o-ding. Ale nezůstalo jen u nich. Zpěvačka je prokládala novějšími písněmi. Třeba soulovou Jesse, pojď spát, nebo tou s názvem Vyznání, kterou pro ni složil Karel Štolba a text napsala Marta Skarlandtová. „Je mým poděkováním lidem za to, že na mě za těch dvacet let nezapomněli,“ uvedla ji Marta Kubišová.

Závěrem zazněla očekávaná Modlitba pro Martu. „Tu byste mi neodpustili,“ podotkla zpěvačka. Posluchači píseň, která byla dlouhých dvacet let zakázaná, neboť se stala symbolem Pražského jara a později i Sametové revoluce, nepochybně očekávali. A poděkovali za ni Martě Kubišové bouřlivým potleskem vestoje.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.