Na vánočním koncertě zpívá a hraje na 250 účinkujících

IMG 0854Na tradičním vánočním koncertu v Jupiter clubu se během bezmála tříhodinového programu představilo na 250 účinkujících z místních pěveckých sborů a orchestrů. Novinkou letos bylo vystoupení Iuventusu, který ve Velkém Meziříčí působil před dvaceti lety.

V nedělní podvečer proběhl první z koncertů. Dnes od 18 hodin si lidé mohou užít ten druhý.

„Máme v tom našem zdejším hudebním světě tolik talentovaných dětí i dospělých, že by byla obrovská škoda je tady neprezentovat,“ podotkl ředitel pořádajícího Jupiter clubu Milan Dufek. A tak se hned úvodem na pódium velkého sálu nahrnuly desítky těch nejmenších účinkujících, kteří teprve začínají sbírat svoje první pěvecké zkušenosti. Program s dětmi ze sboru Sluníčko pro vystoupení připravily Věra Havlišová s Barborou Rösslerovou. Malinko otrkanější jsou již jejich starší kolegové ze Slunka, které vedou Andrea Svobodová s Olgou Ubrovou. Pod jejich taktovkou ostatně zazpívaly nejen Slunka, ale i Harmonie. V jejich podání zněly třeba duchovní písně. Iuventus si připravil zase spirituál. Závěr první půle koncertu patřil Tanečnímu orchestru ZUŠ pod vedením Josefa Vaňhary, který nasadil svižné tempo, jak už jsou ostatně posluchači zvyklí. Několik písní si s nimi „střihli“ zpěváci z Harmonie a Iuventusu.

Po přestávce už patřil program výhradně základní umělecké škole. Nastoupilo něžné dechové trio vedené Klárou Kostelníkovou. A hned za nimi pěvecké sbory Andantino a Andante Heleny Valové. Ty bylo vidět na pódiu v podstatě až do samého konce pořadu, neboť spoluúčinkovaly i se Smíšeným orchestrem ZUŠ, který pod taktovkou Martina Karáska koncert uzavíral. Zazněly i skladby F. Sinatry May Way či M. Jacksona Heal The World. A ve finále tradiční koleda Narodil se Kristus Pán. Těsně před ní i s oběma moderátory programu Adélou Ubrovou a Jakubem Karbanem připil přítomným na zdraví Milan Dufek, který se s posluchači s přáním krásných Vánoc prožitých v kruhu rodinném rozloučil.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.