Harmonie naplnila kostel sv. Mikuláše

IMG 0735Pěvecký sbor Harmonie zpříjemnil lidem adventní čas včerejším koncertem duchovní hudby v kostele sv. Mikuláše ve Velkém Meziříčí. Ke svému vystoupení si přizval hosty – Slunko, Iuventus, Hanu Doležalovou, Leu Fučíkovou a Libora Sládka.

Adventní podvečer v kostele představil bezmála dvacetiletou činnost současných pěveckých sborů Harmonie a Slunka pod vedením Olgy Ubrové a Andrey Svobodové. Chorály, duchovní písně, koledy i chvalozpěvy rozléhající se pod křížovou klenbou zdejšího chrámu Páně byly důstojnou přehlídkou jejich umu.

Připomněl však i dobu působení někdejšího studentského sboru Iuventus, který se před dvaceti lety v čele se svou sbormistryní Hanou Doležalovou prosadil nejen v našem regionu. Mnozí si dodnes pamatují Českou mši vánoční od Jakuba Jana Ryby v podání Iuventusu a Oblastního komorního orchestru na Boží hod roku 1995 v kostele sv. Mikuláše. Včera se nadšenci tohoto uskupení představili v samostatném i společném vystoupení s Harmonií.

Adventní koncert uspořádala Základní škola Školní ve spolupráci s městem Velké Meziříčí, které na něj finančně přispělo ze svého grantu na podporu kultury.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.