Muzikanti dětem vybrali necelých 300 tisíc korun

IMG 6274Sobota ve Velkém Meziříčí patřila především charitě. Šestnáctý ročník akce Muzikanti dětem věnoval letošní sbírku na projekt Doma je doma

Prvním bodem na programu byla animační show pro děti, kdy maskoti sestoupili z pódia za dětmi a utvořili společně dlouhou mašinku. Následovala ostravská kapela Heblo, po které vystoupilo mužské uskupení Los Pajos. Tradičně se zde předvedl i orchestr základní umělecké školy společně s Pepíčkovým štěstím.

První šek v hodnotě 188 622 korun byl předán kolem sedmé hodiny, tedy po skončení show Buty. Předposlední koncert dne patřil Highlandu v čele s Eduardem Rovenským, bývalým členem velkomeziříčské Poetiky. Jako na předchozích pár ročnících i letos večer zakončili muzikanti Ukulele Troublemakers, kdy v polovině jejich hraní předali organizátoři charitě i šek druhý, tentokrát v hodnotě 100 502 korun. Celkem se tedy pro projekt Doma je doma vybralo 289 124 korun.

Po celý den bylo možné soutěžit v tombole o kolo, využít skákacího hradu, lezecké stěny, malování na obličej, zakoupit si občerstvení či se osvěžit nějakým nápojem.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.