Spanilou jízdu vedl kostitřas

0 tit_DSC_0608Předposlední červencovou sobotu se v Dolním mlýně v Balinách uskutečnil již 6. ročník historických bicyklů.

Po řádné prezenci, zahrnující převzetí soutěžních čísel, se jezdci shromáždili na společnou fotografii a následně vyrazili na spanilou jízdu Balinským údolím až na velkomeziříčské náměstí. Tam na ně již čekaly davy, vítaly je máváním a radostnými pokřiky. Po prohlídce kostela sv. Mikuláše se všichni vydali na cestu zpět k Dolnímu mlýnu, kde si večer užili piknik v doprovodu kapely The Suspenzors. Nechyběla zde ani soutěž o nejlepší kostým či historický bicykl.

Cenu za nejelegantnější oděv získala Magdaléna Dařbujanová z Lukova u Moravských Budějovic, nejhezčí historický bicykl přivezl František Uhlíř od Jívoví. Chtěl bych ještě moc poděkovat Jardovi Březnovi a Františku Uhlířovi za obrovskou pomoc při organizaci celé akce, dále také panu děkanovi Jiřímu Kaňovi, který nás provedl po kostele, sdělil nám vzácné a zajímavé informace o něm a následně nás v podvečer přímo na mlýně navštívil," uvedl Petr Vidlák, hlavní organizátor akce a majitel balinského mlýna. Troufáme si říci, že už nyní se všichni těší na další ročník.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.