Žáci 9. tříd ZŠ Školní se ve středu rozloučili

0 IMG_4566Základní škola Školní slavnostně předávala vysvědčení žákům devátých tříd jako druhá v pořadí. Ve velkém sále Jupiter clubu se sešli rodiče, prarodiče, sourozenci, kamarádi deváťáků, učitelé a další. 

„Vítám vás na slavnostním rozloučení s žáky devátých tříd Základní školy Školní Velké Meziříčí na konci školního roku. Naše společná léta utekla jako voda a já bych chtěl využít této příležitosti, abych vám poděkoval a popřál mnoho úspěchů do budoucna," citoval ředitel Petr Blažek úvod proslovu, který nechal vytvořit umělou inteligencí. Zbytek už vzal do vlastních rukou. „Mám jedno oblíbené přísloví, které praví: Chceš-li člověka nasytit, dej mu rybu. Chceš-li člověka naučit přežít, nauč ho ryby chytat. Já věřím a doufám, že jsme vás spíše naučili ryby chytat, ne je pouze jen přijímat," zakončil svou řeč ředitel školy.

„Ať už vás vaše cesty zavedou kamkoliv, přeji vám, abyste našli i tu cestičku zpátky do Velkého Meziříčí. Do místa, kde jste se možná narodili, určitě vyrůstali a kde jste zažili spoustu věcí a spoustu se toho naučili. Škola již dávno není to, co bývala. Často makáte do odpoledních až večerních hodin, kdy se na vás valí všemožné sportovní a zájmové kroužky. Chci tím říct, že jste dobře připravená generace deváťáků, na které bude jednou záviset budoucnost. Važme si toho, jaký vzdělávací systém v naší zemi máme," promluvil k žákům místostarosta města Martin Kaman.

Třídy 9. A i 9. B si připravily krátká taneční vystoupení. Za skvělou práci, obětavost, ochotu i trpělivost absolventi poděkovali nejen svým třídním, ale i ostatním učitelů a učitelkám, kteří je v průběhu let měli na starost.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.