Zastupitelé dali zelenou parkovacím automatům

mapka s_automatyNa svém zasedání 10. listopadu odsouhlasili velkomeziříčští zastupitelé vypracování projektové dokumentace a následnou realizaci změny parkovacího systému v centru města.

Samotný projekt podle vedoucího odboru dopravy a silničního hospodářství Jiřího Pospíchala vyjde město dle předem avizovaných nabídek na částku v rozmezí 100 až 150 tisíc korun.

Během diskuze se většina zastupitelů shodla na tom, že Velké Meziříčí modernizaci parkovacího systému potřebuje již řadu let. Opozice ale upozornila na absenci odstavného parkoviště mimo centrum města. Přestože řidiči často využívají provizorní parkoviště v areálu bývalého Svitu, ve kterém probíhá stále postupné odstraňování suti, nejedná se o zcela komfortní možnost bezplatného parkování.

Diskutovaná také byla plánovaná rekonstrukce náměstí, po které by některé automaty mohly být přebytečné. „V případě, že by některé nově nakoupené automaty neměly v budoucnu své využití, je možné s dodavatelem dohodnout zpětný odkup,“ doplnil radní Ivo Šulc.
Bod týkající se změny parkování nakonec odsouhlasilo třináct zastupitelů, sedm přítomných se zdrželo hlasování a jeden byl proti.

Automaty na výběr poplatku za parkování by měly již příští rok nahradit výběrčí budku, která stojí u vjezdu na náměstí. Podle předběžného návrhu rozmístění budou mít možnost lidé uhradit parkovné za stání na náměstí a přilehlých ulicích hned na pěti místech. Instalace dvou automatů je v plánu uprostřed náměstí, další by měl stát na kraji Kostelní ulice u výlepové plochy, po jednom radnice umístí u Kotvičky a na rohu parkoviště v Radnické ulici. Konkrétní fungování systému či výše poplatku za parkovné bude předmětem dalších jednání představitelů města.

M. Hudková

park hlasovani

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.