Vláda od středy 14. října uzavřela oba stupně základních škol

IMG 4100Vláda omezila s účinností ode dne 14. října 2020 od 0:00 hod. do dne 1. listopadu 2020 do 23:59 hod. provoz základních škol podle školského zákona a to tak, že se zakazuje osobní přítomnosti žáků na základním vzdělávání v základní škole. Naše škola přestoupila na distanční výuku. Vyučujeme děti ze školy online, kde využíváme aplikaci Microsoft Teams. Kraj Vysočina rovněž určil naši školu k péči o děti vybraných profesí.

ZŠ Oslavická Velké Meziříčí – zajišťuje nezbytnou péči o děti

Jsme v provozu dle rozsahu určeného krajem (hejtmanem). Cílem je zabezpečit možnost docházení do zaměstnání vybraným profesím tak, aby byl zajištěn chod příslušných institucí a zařízení. Je tedy nutné zabezpečit nezbytnou péči pouze o děti zaměstnanců klíčových složek pro zabezpečení zdravotní péče a bezpečnosti na našem území:

  • obecní policie;
  • poskytovatelů zdravotních služeb a orgánů ochrany veřejného zdraví;
  • příslušníci ozbrojených sil;
  • zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách;
  • sociální pracovníci zařazení k výkonu sociální práce na krajských a obecních úřadech podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách;
  • sociální pracovníci a další odborní pracovníci vykonávající činnosti podle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí;
  • zaměstnanci určené školy nebo školského zařízení.

Společnými silami jsme vytvořili vhodné prostředí pro děti, aby měly v době strávené v našem zařízení co nejlepší péči, kterou jim nemohou rodiče v danou chvíli dát, protože musí být v práci. Zajištěn je dohled nad dětmi, možnost připojení k internetu, pokud mají ze svých škol stanovenou online výuku – zřizovatel nám vyšel vstříc a poskytl větší kapacitu připojení, zajistili jsme wifi router, který umí bezpečně oddělit sítě v učebně, k dispozici mají také počítač, televizi a dataprojektor pro promítání.

Dále dětem zabezpečujeme stravování, které zákonní zástupci nehradí (je zcela bezplatné). Náklady na potraviny nese v tomto případě zřizovatel. Děti mají k dispozici po celý pobyt čaj, svačiny a oběd.

Chápeme, že situace není pro nikoho jednoduchá. Jsme rádi, že můžeme pomoci.

Mgr. Eva Bednářová
ředitelka 2. ZŠ Oslavická

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.