O městská sportoviště se postará nová příspěvková organizace

Dětské hřiště_nad_JordánkemO nové příspěvkové organizaci města jednají zastupitelé již několik měsíců, už její samotný vznik se vzhledem ke změnám na radnici posunul z května na září.

„Důvodem odložení je stanovení dostatečné doby na výběr nového ředitele, neboli statutárního zástupce, jehož výběrem je podmíněn samotný vznik organizace," uvedl místostarosta města František Smažil /ANO 2011/.

Do výběrového řízení vyhlášeného radou města se mohou zájemci hlásit do 22. května.
Počínaje zářím se o sportovní zařízení v majetku města budou starat zaměstnanci nové příspěvkové organizace s názvem Sportoviště VM. Její vznik a zřizovací listinu odsouhlasili zastupitelé na dubnovém zasedání. Hlavní činností organizace bude zajištění a správa sportovních zařízení v majetku města, která dosud spadala pod správu technických služeb. Jedná se například o zimní a fotbalový stadion, dětská hřiště, koupaliště, hřiště s umělým povrchem nebo discgolfové hřiště.
Jedním z hlavních důvodů vzniku příspěvkové organizace je lepší možnost čerpání dotačních titulů, o které zpravidla neměly technické služby jako obchodní společnost možnost žádat. Dalším důvodem je časová náročnost pravidelné údržby rostoucího množství sportovišť ve vlastnictví města.
„Předpokládáme, že organizace bude následně přebírat i sportoviště, která jsou ve výstavbě či je jejich výstavba v plánu," doplnil Pavel Stupka, vedoucí odboru školství, pod který městské příspěvkové organizace patří. Sportoviště VM se tak zařadí k jedenácti příspěvkovým organizacím, mezi které patří knihovna, muzeum, Dóza, sociální služby a základní umělecká škola společně se školkami a základními školami.
Organizace s plánovanými devíti zaměstnanci, která by v tomto roce měla hospodařit s 1,6 miliony korun, bude mít sídlo na zimním stadionu. Z těchto peněz uhradí materiál na údržbu sportovišť, spotřebu energie, opravy a údržbu hřišť, mzdy a pojištění zaměstnanců.

M. Hudková

Více o výběrovém řízení naleznete v tomto článku: Město Velké Meziříčí hledá ředitelku/ředitele nově vzniklé příspěvkové organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.