Mokrý sníh komplikuje dopravu na Vysočině

winter-3991020 1920Mokrý sníh, který napadl v noci na pátek na Vysočině, ztěžuje sjízdnost některých silnic v kraji.

„Dálnice D1 a silnice I. tříd by měly být sjízdné bez větších komplikací. Horší je situace na silnicích nižších tříd, kde zůstává ležet vrstva ujetého sněhu a zejména nákladní vozidla mají problémy," informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Od páté hodiny ráno vyjeli policisté ke čtrnácti dopravním nehodám, při nichž se zranily dvě osoby. Vyšší počet nehod policie eviduje od rána na Žďársku, Třebíčsku a Pelhřimovsku.

„Po sedmé hodině ranní havarovala řidička s osobním vozidlem u obce Blatnice na Třebíčsku. Vozidlo skončilo na střeše a zaklíněnou řidičku museli z vozidla vyprostit přivolaní hasiči. Ženu přepravili záchranáři do zdravotnického zařízení v Třebíči," sdělila k prvním dnešním nehodám Dana Čírtková, mluvčí policistů. Nejčastěji se řidiči setkávají s problémem špatně sjízdných silnic a uvízlými kamiony - u obce Stáj na Jihlavsku, Lesonic na Třebíčsku, Jersína na Jihlavsku. Z tohoto důvodu policie vyzývá řidiče ke zvýšené opatrnosti zejména při jízdě na silnicích nižších tříd.

M. Hudková

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.