Semafory znovu fungují, starosta vyzývá, aby se lidé městu vyhnuli

traffic-light-876061 640Od dnešní 7.30 hodiny jsou semafory na klíčové křižovatce Vrchovecká-Novosady ve Velkém Meziříčí opět v provozu. Po včerejší poruše je odborná firma rychle opravila. Starosta Radovan Necid zároveň opět vyzval všechny řidiče, kteří v těchto dnech do města nemusí, aby se raději Velkému Meziříčí vyhnuli.

Semafory přestaly fungovat včera dopoledne kvůli zkratu na kabeláži. Zároveň došlo na dálnici D1 ke dvěma dopravním nehodám a to prudce zhoršilo dopravní situaci ve městě, které v těchto dnech prochází velkou zátěží kvůli uzavřené ulici Třebíčská.

"Oprava proběhla dnes kolem 7.00. Technik kvůli zkratu musel restartovat celý systém křižovatky. Od 7.30 už semafory křižovatku opět řídí," uvedl starosta Necid a dodal, že Velké Meziříčí je v těchto dnech po velkým náporem zejména okolní dopravy. "Kvůli opravě jsou zavřené dálniční exity Měřín a Velké Meziříčí-západ. To znamená, že všechna auta z dálnice v takovém případě musí projet našimi ulicemi Hornoměstská, Novosady, Sokolovská a Karlov. Tento jediný průjezd městem je dnes už ale přetížen místní i tranzitní dopravou kvůli přestavbě okružní křižovatky. Dosud jsme sice nezažili skutečný kolaps dopravy, ovšem kolony jsou někdy opravdu velké. Vyzývám proto řidiče, aby se Velkému Meziříčí pokud možno vyhnuli," řekl Radovan Necid.

Přestavba okružní křižovatky Třebíčská-Hornoměstská z provizorní na trvalou znamená mimo jiné i uzavřený průjezd na Třebíč. Při přestavbě se totiž ještě přemísťují a opravují inženýrské sítě. Každý, kdo chce tedy dnes přes Meziříčí jet na Třebíč, nebo potřebuje jet do částí města tímto směrem, musí Velké Meziříčí projet celé až na obchvat. Práce budou trvat až do října.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.