Velké Meziříčí pošle peněžní dar Jeseníku, Albrechticím a Vápenné

Zdroj Darujme.cz_město_jeseníkSto tisíc korun Jeseníku, sto tisíc korun Albrechticím a sto tisíc korun Vápenné – Velké Meziříčí pošle peníze městům a obci zasaženým zářijovými povodněmi. Všechna tři místa patří k těm nejpostiženějším.

Peníze jsou určené zejména na odstraňování následků škod po povodních, které Jeseník, Albrechtice i Vápennou zasáhly ničivou silou a způsobily obrovské škody. Jejich následky se budou likvidovat ještě hodně dlouhou dobu. Dar dnes schválili zastupitelé. „Mockrát děkujeme za pomoc, které si nesmírně vážíme,“ vzkázala Velkomeziříčským starostka Albrechtic Jana Murová.

„Dříve malebné lázeňské město Jeseník, ležící v srdci Jeseníků a Rychlebských hor, zasáhla ničivá povodeň, která překonala i ty nejděsivější předpovědi. Kvůli zbořeným a poškozeným mostům jsou některé části města odříznuté, zničené silnice brání dopravě, desítka tisíc obyvatel zůstala bez plynu, mnozí jsou bez elektřiny a dodávek vody. Přesto, že se město snaží dělat, co je v jeho silách a místní lidé si vzájemně pomáhají, potřebná pomoc výrazně převyšuje jejich možnosti. Připojte se k naší sbírce a podpořte Jeseník v této těžké době,“ uvádí na sbírkovém webu Darujme.cz město Jeseník.

459801377 944912207682402_4245545072899437090_nTransparentní účet POVODEŇ 2024 zřídilo i město Albrechtice. „Pokud máte možnost a chuť pomoci, prosíme vás o jakýkoli finanční příspěvek. Každá koruna pomůže našemu městu postavit se znovu na nohy a podpořit ty, kteří to nyní nejvíce potřebují,“ uvádějí Albrechtice na své facebookové stránce.

V obci Vápenná pomáhali počátkem října i velkomeziříčští dobrovolní hasiči. Kontejnerovým vozidlem odváželi na skládku nežádoucí materiál. „Bylo by na místě, abychom jim pomohli také jako město,“ podotkl místostarosta Martin Kaman.

Martina Strnadová

Reklama
  • KONKURSNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ PRACOVNÍ MÍSTO ŘEDITELKY/ŘEDITELE ŠKOLY
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství
  • Městský úřad hledá referentku životního prostředí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.