Být pečovatelkou není práce, ale poslání

1000010650Je práce a práce. Některá má menší smysl, některá větší a některá není ani prací, ale spíše posláním. Práce není jen prostředkem, jak si zajistit obživu, ale měla by také člověka naplňovat. Tou, která nejvíc naplňuje, je ta, která pomáhá jiným lidem. Právě to dělá pečovatel či pečovatelka Terénní pečovatelské služby města Velké Meziříčí.


„V moderní společnosti, kde stárnoucí populace roste, je třeba se zaměřovat na zajištění kvalitní péče pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Pečovatelská služba přispívá k nezávislosti klientů v jejich běžném životě. Tato služba poskytuje komplexní péči, která se přizpůsobuje individuálním potřebám klientů a hraje klíčovou roli v celém sociálním systému. Umožňuje zachovávat rodinné vazby a duševní pohodu v každé domácnosti, kde působí. Pečovatelská služba umožní žít kvalitní život," říká ředitelka Sociálních služeb města Velké Meziříčí Jana Nachtigalová.

Závěr života by neměl být procházkou slzavým údolím, ale měl by připomínat konec dobrého filmu, kdy příběh graduje a přichází happy end. Pečovatel či pečovatelka je pak režisérem toho filmu, jehož cílem a posláním je přispět k tomu, aby klient mohli žít stejným způsobem života jako jeho vrstevníci a zůstat tak co nejdéle ve svém přirozeném sociálním prostředí, tedy doma u rodiny a přátel. A je fajn být součástí dobrého příběhu.

Být pečovatelem či pečovatelkou není určitě jednoduchá práce, ale přináší člověku vnitřní uspokojení, které pak nakonec činí kvalitnější život i jemu samotnému. Proč takovou práci nezkusit? Proč nedělat to, co má smysl?

Jestli o práci, která pomáhá lidem, máte zájem, neváhejte kontaktovat personální oddělení Sociálních služeb města Velké Meziříčí, a to konkrétně Ivetu Drdlovou na telefonním čísle 773 285 060. Máte šanci změnit život nejen sobě, ale i spoustě jiných lidí, a to v tom nejlepším smyslu slova.

Petr Chňoupek

Reklama
  • KONKURSNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ PRACOVNÍ MÍSTO ŘEDITELKY/ŘEDITELE ŠKOLY
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství
  • Městský úřad hledá referentku životního prostředí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.