Starosta vzal ministra do Rotany

IMG 9389Do Velkého Meziříčí přijel ministr Lukáš Vlček. Navštívil starostu a společnost Rotana. „Takové firmy jsou budoucností naší ekonomiky,“ zhodnotil po prohlídce jejího výrobního areálu.

Nový ministr průmyslu a obchodu Lukáš Vlček, někdejší starosta Pacova a krajský radní, přijal pozvání starosty Alexandrose Kaminarase a zavítal v pondělí 21. října na velkomeziříčskou radnici. Pro Velké Meziříčí jde o již druhou ministerskou návštěvu v tomto roce.

„S panem ministrem jsme hovořili o možnostech naší budoucí spolupráce,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras. Po uzavřeném jednání se oba vypravili do velkomeziříčské průmyslové zóny, aby si prohlédli provoz společnosti Rotana. „Jde o nejšpičkovější technologickou firmu v našem městě,“ vysvětlil starosta, proč zvolil k návštěvě právě ji. Ministra firmou provedli Radek Švihálek, výkonný ředitel, spolu s rakouským většinovým majitelem Erichem Thalerem.

„S padesátkou zaměstnanců jsme středně velkou firmou,“ sdělil Radek Švihálek a popsal, čím se společnost zabývá. Rotana je předním českým výrobcem a poskytovatelem nástrojových řešení ze slinutých karbidů, diamantu a kubického nitridu bóru. Navrhuje a vyrábí nástroje světové úrovně, řeší individuální požadavky zákazníků jak tuzemských, tak i nadnárodních producentů obráběcích nástrojů.

„Jsem moc rád, že máme v regionu tak skvělé lidi,“ ocenil ministr Lukáš Vlček po prohlídce provozu. „Je to příběh firmy s vysokou přidanou hodnotou, která z malého kousku kovu díky svému know how vytvoří špičkový, jedinečný produkt. To je přesně to, co by měl stát podporovat,“ dodal ministr.

Martina Strnadová

Reklama
  • KONKURSNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ PRACOVNÍ MÍSTO ŘEDITELKY/ŘEDITELE ŠKOLY
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.