Urbanistická soutěž na areál Svit: Deset návrhů právě hodnotí porota

IMG 9673Do urbanistické soutěže, která má určit budoucnost areálu Svit a přilehlých území, se sešlo deset návrhů. Dnes a zítra je hodnotí porota soutěže, která zasedá v Jupiter clubu. Očekává se, že její rozhodnutí výrazně ovlivní další rozvoj této oblasti.

Urbanistická soutěž je zaměřena na komplexní řešení lokality Svitu a jejího propojení s okolními oblastmi, zejména s ohledem na soutok řek Balinky a Oslavy a na navázání urbanistické koncepce na Čechovy a Riegrovy sady. Město ji vyhlásilo 3. června. Lhůta pro podávání nabídek byla vzhledem k povodňové situaci v půli září prodloužena do 25. září, protože doručení návrhu v listinné podobě zejména z některých oblastí České republiky mohlo být značně komplikované či nemožné.

IMG 9678_copyV sedmičlenné porotě dnes zasedli architekti Radek Kolařík, Jiří Marek, Václav Navrátil a Adam Zezula a za město starosta Alexandros Kaminaras a městské architektky Eva Uchytilová a Tereza Axmanová. Náhradníky jsou radní Tomáš Bílek, zastupitel Jan Bílek a architekt Tomáš Pavlíček.

Výsledky soutěže by měly být klíčovým krokem k revitalizaci této důležité části Velkého Meziříčí, která v minulosti hrála významnou roli v jeho průmyslovém rozvoji, a nyní má potenciál stát se jedním z moderních center našeho města.

Martina Strnadová

IMG 9675

Reklama
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.