Klienti Domova Kamélie zvou na den otevřených dveří

Foto Klienti_Domova_Kamélie_Křižanov_zvou_na_Den_otevřených_dveří_2V termínu od 7. do 13. října se koná letošní a celkově již 16. ročník Týdne sociálních služeb. Do tradiční akce, jejímž cílem je představit široké veřejnosti sociální služby, se zapojí domácnosti Domova Kamélie Křižanov ve Velkém Meziříčí.


V pátek 11. října se na obou adresách chráněného bydlení uskuteční den otevřených dveří. „Rádi všem ukážeme, jak klienti žijí a podílejí se na chodu domácností, jak tráví svůj čas, co je baví a co všechno umí. Chystáme také program v podobě ukázek terapie se zvířaty na našich zahradách," přibližuje vedoucí služby Marcela Bajerová.

Hodně živo bude v ulici Za Horou, kde našlo 12 klientů v rámci procesu transformace krajského zařízení nový domov, po celý týden. „Připravujeme setkání pro naše zaměstnance a pozveme i dívky z výchovného ústavu, s nímž dlouhodobě spolupracujeme," doplňuje Bajerová.

Program budou mít připravený také v nedalekém Měříně, kde Domov Kamélie Křižanov na dvou adresách provozuje službu domova pro osoby se zdravotním postižením a rovněž denní stacionář, jehož služby může využívat veřejnost. V průběhu Týdne sociálních služeb bude rušno i na dalších transformovaných domácnostech krajského zařízení. Kromě Velkého Meziříčí a Měřína byly otevřeny v Bystřici nad Pernštejnem, Jihlavě, Kadolci, Křižanově, Novém Městě na Moravě, Osové Bítýšce, Třešti a Žďáru nad Sázavou.

-red-

Reklama
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.