Pořádáte kulturní akci? Požádejte město o podporu

P1880467Město finančně podporuje pořadatele kulturních akcí se snahou vytvořit ve Velkém Meziříčí co nejrozmanitější kulturní prostředí. Žádat o podporu lze nyní na akci, která proběhne do konce roku 2024, a od půli října pak už i na akce plánované v příštím roce 2025.

Z grantu pro letošní rok město rozdělilo nemalou částku, ale stále v něm nějaké peníze zbývají. Chystáte-li tedy kulturní akci ještě v roce 2024, můžete požádat o finanční prostředky. Pravidla grantu na kulturu a potřebné dokumenty jsou na webu města.

Grantový program je schválený už i pro příští rok a na kulturu je v něm 1 000 000 korun. Požádat o peníze na kulturní akci v roce 2025 můžete od 12. října, podrobnosti včetně formulářů jsou na webu města. Nejde jen o koncerty, podporovány jsou i další akce jako třeba divadla, výstavy, vzdělávací akce, literární a audiovizuální díla a podobně. 

„Grantovým programem město podporuje kulturu menších pořadatelů, kteří nepatří pod městské organizace. Naším cílem je, aby kulturní dění ve Velkém Meziříčí bylo co nejpestřejší,“ upřesnil místostarosta Martin Kaman.

Martina Strnadová

Reklama
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.