Město kupuje pozemek a chystá žádost o dotaci na sportovní halu

HVM STU_odevzdani_Stránka_23_Obraz_0001Výstavba sportovní haly za Světlou je o krůček blíž realizaci. Zastupitelé vyčlenili peníze na koupi pozemku od Kraje Vysočina a schválili žádost o dotaci z Národní sportovní agentury.

Třináct milionů korun na koupi pozemku a tři a půl milionu korun na projektovou dokumentaci pro sportovní halu vyčlenili zastupitelé na svém zasedání 10. září. Současně souhlasili i s podáním žádosti o dotaci z Národní sportovní agentury z programu Standardizovaná sportovní infrastruktura 2020–2025 a v případě jejího přiznání se zavázali k dofinancování vlastního podílu města. Krom toho město do konce října požádá též o dotaci z Kraje Vysočina. Stavbu sportovní haly pak uskuteční pouze v případě získání plné dotace od obou poskytovatelů v celkové výši 115 milionů korun, přičemž maximální cena samotné stavby nepřesáhne 186 a půl milionu korun.

„Město již pořídilo první tři stupně projektové dokumentace – architektonickou studii, dokumentaci pro územní rozhodnutí a společné stavební povolení,“ uvedl starosta Alexandros Kaminaras. Zadávací řízení na zhotovitele dokumentace stavby stále běží.

Martina Strnadová

 

Přijďte se seznámit s projektem sportovní haly

Představení projektu nové sportovní haly veřejnosti a následná diskuse proběhne 17. září v 16:30 v koncertním sále Jupiter clubu. Spolu s vedením města budou přítomni i autoři architektonické studie a projektanti ze společnosti CUBOID ARCHITEKTI.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.